- Reklama -
Darbo partijos frakcijos Seime narė L.Graužinienė

Darbo partijos frakciją stebina atkaklus Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros nenoras skleisti informaciją apie Kaune atliekamą ikiteisminį tyrimą.

„Prisiminus, kaip buvo atliekamos kratos Darbo partijos būstinėje, kaip aktyviai komunikavo prokurorai, o žurnalistai visą informaciją apie Darbo partijos bylos eigą sužinodavo greičiau nei partijos atstovai ir advokatai, šykštus informacijos pateikimas apie ikiteisminį tyrimą Kaune mane labai stebina. Aiškiai įžvelgiu čia dvejopų standartų taikymą“, — sako Darbo partijos frakcijos narė Loreta Graužinienė.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis trečiadienį pranešė, kad STT ir Generalinės prokuratūros Kaune vykdome ikiteisminiame tyrime pareikšti įtarimai keturiems asmenims. Kokiems asmenims pareikšti įtarimai ir koks jų vaidmuo baudžiamojoje byloje, G. Jasaitis nekomentavo, nenorėdamas pažeisti nekaltumo prezumpcijos, pakenkti bylos tyrimui ir suteikti galimybę piktnaudžiauti su byla susijusia informacija rinkimų laikotarpiu.

„Nei apie nekaltumo prezumpciją, nei apie galimą poveikį bylos tyrimui prokurorai kažkodėl negalvojo, kai komentavo Darbo partijai mestus įtarimus, tačiau šiandien jie stebuklingai susiprato. Apie kokį piktnaudžiavimą informaciją gali kalbėti generalinio prokuroro pavaduotojas, kai šešėlis metams antram žmogui valstybėje — Seimo pirmininkui Viktorui Muntianui ir tuo pačiu Seimui, kaip institucijai?“, — klausia L. Graužinienė.

Darbo partijos frakcija mano, kad šiuo atveju ypatingai svarbu informuoti visuomenę apie galimus korupcijos atvejus ir piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, nes šie įtarimai žymiai svarbesni nei Darbo partijai metami kaltinimai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!