- Reklama -
Generalinis prokuroras D.Valys ir Seimo narys E.Vareikis. KK nuotr.

Seimas, išklausęs generalinio prokuroro Dariaus Valio pranešimą ir vadovaudamasis Seimo statutu, sudarė Seimo laikinąją tyrimo komisiją dėl sutikimo Seimo narį Egidijų Vareikį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę. Už Seimo nutarimą (projektas Nr. XIIP-703) balsavo 68 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 2 parlamentarai.

Komisiją nutarta sudaryti iš 12 Seimo narių: Orintos Leiputės, Andriaus Palionio, Edvardo Žakario (Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija), Ričardo Sargūno, Zitos Žvikienės (Darbo partijos frakcija), Sergejaus Jovaišos, Algio Strelčiūno, Stasio Šedbaro, (Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija), Vytauto Kamblevičiaus (frakcija „Tvarka ir teisingumas“), Dalios Kuodytės (Liberalų sąjūdžio frakcija), Jono Varkalos (frakcija „Drąsos kelias“), Juzefo Kvetkovskio (Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcija).

Komisijos pirmininku paskirtas Seimo narys A. Palionis. Komisijai tyrimą atlikti pavesta iki 2013 m. birželio 21 d.

Šiandien generalinis prokuroras D. Valys kreipėsi į Seimą dėl sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Egidijų Vareikį. Kaip teigė generalinis prokuroras, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad gegužės 4 d. E. Vareikis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, savo namuose Vilniaus rajone sukėlė savo sutuoktinei fizinį skausmą, t. y. padarė nusikaltimą numatytą Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 1 dalyje.

Seimo statutas numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė, išskyrus atvejus, kai jis užtinkamas bedarantis nusikaltimą (in flagranti). Šiais atvejais generalinis prokuroras apie tai nedelsdamas praneša Seimui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!