- Reklama -
Darbo partijos protestas Seime gali būti politinis spaudimas teismų vadovams - antroje eilėje iš kairės: Apeliacinio Teismo pirmininko E.Žironas, Aukščiausiojo Teismo bei Teisėjų tarybos pirmininkas G.Kryževičius. KK nuotr.

Birželio 11-ąją Seime, Prezidentei skaitant metinį pranešimą, teisiamųjų suole sėdinčios Darbo partijos frakcijos nariai surengė protesto akciją – plenarinių posėdžių salėje sėdėjo su plakatais: „Ne dvigubiems standartams“, „Neverskite teisybės ieškoti Europoje“, ir pan.

Kaip žinia, liepos 12-ą dieną Vilniaus apygardos teismas skelbs nuosprendį Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, kurioje teisiama partijos vadovybė – Seimo nariai Viktoras Uspaskich, Vytautas Gapšys bei Seimo narė Vitalija Vonžutaitė.

Prezidentės pranešimo, kaip žinia, klausėsi ir Lietuvos teismų vadovai. Jie sėdėjo kaip tik prieš plakatus demonstruojančią teisiamą Darbo partiją.

Taigi šis Darbo partijos, kuri yra teisiama ir kurios byloje nuosprendis bus skelbiamas liepos 12 d., frakcijos narių protestas gali būti spaudimo forma teismams, siekiant partijai bei jos lyderiams palankaus teismo nuosprendžio.

Todėl kyla klausimas: ar neturėtų būti pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo poveikio teismams? Ir ar neturėtų būti pradėta apkaltos procedūra Seimo Darbo partijos frakcijos nariams dėl bandymo daryti spaudimą ir įtaką teismams? Nes kas jau kas, o politikai turi žinoti, kad daryti spaudimą bylose draudžia Lietuvos įstatymai ir už tai gresia apkalta.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!