- Reklama -
Seimo narys Kęstutis Pūkas. KK nuotr.
Seimo narys Kęstutis Pūkas. KK nuotr.

Seimas, išklausęs generalinio prokuroro Evaldo Pašilio pranešimą ir vadovaudamasis Seimo statuto 23 ir 71 straipsniais, nusprendė sudaryti Seimo laikinąją tyrimo komisiją dėl sutikimo suvaržyti Seimo nario Kęstučio Pūko laisvę. Už Seimo nutarimą „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo laikinosios tyrimo komisijos dėl sutikimo Lietuvos Respublikos Seimo narį Kęstutį Pūką patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę sudarymo“ (projektas Nr. XIIIP-965) balsavo 97 Seimo nariai, nė vieno nebuvo prieš, susilaikė 2 parlamentarai.

Frakcijų proporcinio atstovavimo principu sudarytoje Laikinojoje komisijoje darbuosi 12 Seimo narių: Antanas Baura, Virginija Vingrienė, Arvydas Nekrošius, Petras Nevulis, Asta Kubilienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija), Mantas Adomėnas, Gintarė Skaistė, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė (Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija), Rasa Budbergytė (Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija), Juozas Imbrasas (frakcija „Tvarka ir teisingumas“), Arūnas Gelūnas (Liberalų sąjūdžio frakcija), Michalas Mackevičius (Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija).

Komisijos pirmininku nuspręsta paskirti A. Baurą. Komisijai tyrimą pavesta atlikti iki liepos 4 d.

Generalinis prokuroras E. Pašilis kreipėsi į Seimą, informuodamas, kad Vilniaus apylinkės prokuratūroje šių metų kovo 16 dieną pradėtas ir atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikalstamų veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 152 straipsnio 1 dalyje ir 255 straipsnio 1 dalyje.

Pasak generalinio prokuroro, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kas Seimo narys K. Pūkas seksualiai priekabiavo prie pagal tarnybą priklausomo ir kitaip priklausomų asmenų. Už šios nusikalstamos veikos padarymą numatytos alternatyvios bausmės – bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.

E. Pašilio pranešime pažymima, kad ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys taip pat leidžia pagrįstai įtarti, kad K. Pūkas pažeidė teisėtai turimų šaunamojo ginklo ir šaudmenų laikymo taisykles ir dėl to sudarė sąlygas kitam asmeniui neteisėtai jais pasinaudoti. Už šios nusikalstamos veikos padarymą taip pat numatytos alternatyvios bausmės – bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.

K. Pūkas, kaip Seimo narys, be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

LRS inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!