- Reklama -

Seimo narys Vytautas Kamblevičius. KK nuotr.
Seimo narys Vytautas Kamblevičius. KK nuotr.

2017 m. balandžio 6 d. Seime buvo užregistruotas Seimo statuto „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo statuto Nr. I-399 145 straipsnio pakeitimo“ projektas, kurio iniciatorius Seimo Pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius. Seimo Pirmininko pavaduotojas, būdamas Seimo valdybos nariu, panoro apriboti galimybę visiems Seimo nariams užsakyti nepriklausomą ekspertinį teisės akto projekto įvertinimą, kai tokios iniciatyvos reikalauja ne mažiau kaip 1/5 Seimo narių, tačiau Seimas sukritikavo šį pasiūlymą ir jis buvo atmestas.

Šiandien vėl valstiečių atstovai Seime – A.Širinskienė ir V.Bakas – eilinį kartą bando apriboti galimybę visiems Seimo nariams užsakyti nepriklausomą ekspertinį teisės akto projekto įvertinimą ir atsisakyti esminės nuostatos, kad ekspertinė išvada yra teisės aktą lydintis dokumentas, pristatomas svarstymų komitetuose ir Seimo posėdyje metu.

 Sveiku protu nesuvokiama, kodėl profesionalų vyriausybės „valstiečiai“, visais įmanomais būdais taip aršiai „stumdami“ reformą, vengia ekspertinio įvertinimo ir net ryžtasi po nesėkmės vėl antrą kartą iš eilės keisti Seimo statutą ir panaikinti esmines nuostatas.

Džiaugiuosi, kad 2 tūkst. šalies urėdijų darbuotojų šiandien susirinko prie Seimo išsakyti nepasitenkinimo Aplinkos ministerijos suplanuota miškų ūkio pertvarkos eiga. Tikiuosi, jog tai tik pirmas žingsnis. Skirtingų šalių ekspertai pažymi, kad monopolizuojant medienos rinką, visą medieną įsigyti Skandinavijos verslininkams bus paprasčiau ir pigiau, nes jie galės be konkurencijos užsitikrinti pageidaujamą medienos kiekį, kurį įsigis mažesne nei rinkos kaina.

Kyla klausimas, kokie dar kiti Seimo statuto straipsniai bus pakeisti dėl švietimo, pašto ar kitos valstiečių inicijuojamos reformos?

P.S „Valstiečiai“ – profesionalų vyriausybės ekspertai, kurie paniškai bijo ekspertinės išvados ir net ryžtasi Seimo statutą kaitalioti kas mėnesį…

Seimo narys Vytautas Kamblevičius 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!