- Reklama -

Sveikatos apsaugos ministras R.Šukys. KK nuotr.

Visai neseniai į viešumą iškilus faktui, kad Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vadovybė kitos institucijos pirmiau prašo patvirtinti asmens kandidatūrą eiti atašė pareigas, nors jis neatitinka reikalavimų, o tik po to planuoja skelbti konkursą į šias karjeros valstybės tarnautojo pareigas, Seimo nariui „tvarkiečiui“ Kęstui Komskiui kyla abejonių ir dėl kitų SAM paskelbtų konkursų pagrįstumo bei skaidrumo. Anot parlamentaro, nesuprantama, kokiais teisės aktais vadovaudamasis ir kokių paskatų vedamas sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys priėmė sprendimą skelbti priešlaikinius konkursus į 4 SAM pavaldžių įstaigų (Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės viešosios įstaigos Kauno klinikų, VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos, VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės ir VšĮ Palangos reabilitacijos ligoninės) vadovų pareigas, nors įstatymo pataisa jų kadencijos pabaigą numato 2013 metų liepos 1 dieną.

„Kiek man yra žinoma, šie konkursai yra paskelti skubotai ir nesuprantama, kokiais teisės aktais vadovaujantis. Įdomu, ar galės ministras pateikti mums Korupcijos prevencijos skyriaus antikorupcinių vertinimų, Teisės departamento išvadas. Tikrai abejoju, juo labiau, kad dar net neatleisti iki šiol šias pareigas ėję gydytojai. Be to, praktiškai visuose konkursuose vadovai bus renkamasi tik iš vieno kandidato (dabartinio direktoriaus). Akivaizdu, kad ministras vėl skuba iki rinkimų į šiltas vieteles įtaisyti savo žmones. Įdomu, ar kas nors gali pagaliau sustabdyti ministro saviveiklą? O gal dėl rinkimų vajaus jau visi užmerkė akis ir niekas nieko matyti nenori“, – piktinosi parlamentaras.

Anot K. Komskio, gydymo įstaigų vadovų skyrimo tvarka yra pasenusi, parengta dar 2001 metais, todėl pirmiau reikėtų pasirūpinti jos atnaujinimu. „Neaišku, kodėl prieš tokius svarbius konkursus ši tvarka nebuvo pataisyta. Tai būtų dar vienas svarus argumentas neskubėti skelbti naujų konkursų ir į šias pareigas skirti naujų asmenų. Tačiau akivaizdu, kad šiam ministrui tai nelabai rūpi“, – teigė Seimo narys.

Kadangi tokie skuboti ir nemotyvuoti ministro veiksmai gali sukelti chaosą strategiškai svarbiose ir specializuotose įstaigose, Seimo Antikorupcijos komisijos narys K. Komskis svarsto galimybę kreiptis į Vilniaus apskrities administracinį teismą su prašymu ginti viešąjį interesą ir sustabdyti sveikatos apsaugos ministro įsakymų dėl konkursų į SAM pavaldžių įstaigų vadovų pareigas vykdymą. Be to, parlamentaras ministrui siūlo imtis atsakomybės ir kuo skubiau parengti bendrą Viešųjų konkursų, VšĮ vadovų ir padalinių vadovų pareigoms eiti, vykdymo tvarkos aprašą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!