- Reklama -
Gali būti, kad rinkimus laimėjusiems valstiečiams žaliesiems teks valdyti ir prisiimti atsakomybę vieniems. KK nuotr.
Gali būti, kad rinkimus laimėjusiems valstiečiams žaliesiems teks valdyti ir prisiimti atsakomybę vieniems. KK nuotr.

Seimo rinkimus pralaimėjusios vadinamosios tradicinės partijos – konservatoriai ir socialdemokratai – gali likti opozicijoje, o valstybę gali valdyti valstiečių žaliųjų mažumos Vyriausybė.

Apie tai, kad konservatoriai mieliau liktų opozicijoje, jau vakar signalus pasiuntė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Ir nors šiandien valstiečių konsultacinės grupės susitiks tiek su TS-LKD, tiek su LSDP atstovais, jau vakar po 22 val. vienas iš socialdemokratų galimų kandidatų į LSDP pirmininkus Gintautas Paluckas socialiniame tinkle “Facebook” atskleidė galimą trečią variantą – kad valstiečiams gali būti patikėta valdyti ir už viską prisiimti atsakomybę vieniems.

“Nors mūsų apetitas valdžiai vis dar stiprus (iš inercijos), bet dar suvokiame, kad koalicija su valstiečiais žaliaisiais yra spąstai.

Valstiečių žaliųjų frakcijos sudėtis įspūdingai marga ir nepatyrusi. Bus daug pareiškimų, atsitraukimų, keistų iniciatyvų ir nesėkmių. Mes nedegam noru už tai prisiimti atsakomybės.

Tačiau mielai palaikytume teisingas idėjas ar galbūt net mažumos vyriausybę, jei konservatoriai taip pat nuspręstų likti opozicijoje”, – vakar vėlai vakare socialiniame tinkle paskelbė socialdemokratų vienas iš jaunųjų lyderių Gintautas Paluckas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!