- Reklama -
Kartais susidaro įspūdis, kad su 'Dujotekanos' prezidentu R.Stoniu tenisą žaidžia ne G.Kirkilas, o A.Kubilius

Praėjusią savaitę Seime buvo priimtas 2008 m. valstybės biudžeto įstatymas. Ir vėl planuojamas rekordinis biudžetas, šį kartą net trečdaliu didesnis, bet ar šis padidėjimas bus iš tiesų akivaizdus ir juntamas? Daugelio specialistų nuomone, biudžetas koks buvo skylėtas, toks ir liks. Deja tenka konstatuoti, jog turėsime deficitinį biudžetą. Pasak partijos Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai) Seimo frakcijos seniūno Valentino Mazuronio: ,,Biudžetas yra politinis dokumentas numatantis esmines 2008 m. šalies gyvenimo gaires. Valstybė ritosi ir risis toliau į ekonominę duobę. Šiame kontekste stebina atgimusi karšta meilė tarp valdančiųjų socialdemokratų ir opozicija save vadinančių konservatorių.”

Forma, kuria šis biudžetas buvo patvirtintas Seime, eilinį kartą parodo 2K (G.Kirkilas ir A.Kubilius) projekto tąsą. Konservatoriai savo balsais parėmė ne tik valstybei nenaudingą biudžetą, bet ir Kirkilo vadovaujamą ministrų kabinetą. Tokiu būdu akivaizdūs tampa ,,Trys kalėdiniai 2K atsivertimai (apsimelavimai)”.

Atsivertimas Nr.1:     – A.Kubilius apgavo prezidentą V.Adamkų rašydamas pastarajam laišką su prašymu paleisti Seimą, bet tuo pat metu būtent konservatorių balsais palaikoma tolimesnė Vyriausybės veikla –balsuojama už 2008 m. biudžetą.

Atsivertimas Nr.2:     – A.Kubilius apgavo savo partietį, partijos garbės pirmininką -V.Landsbergį toliau remdamas G.Kirkilą.

Atsivertimas Nr.3:     – G.Kirkilo Vyriausybės teikiamas biudžetas prieštarauja pačios Vyriausybės programai, kurios prioritetai: švietimas, socialinė apsauga ir sveikatos apsauga būsimajame biudžete gaus netgi mažiau lėšų. Eilinį kartą apgauti liks mokytojai, socialiniai darbuotojai, medikai ir daugelis kitų, patikėjusių ,,dosnaus” premjero pažadais.

Deficitinio biudžeto priėmimas vargu ar atspindi daugelio Lietuvos žmonių prieššventines viltis ir lūkesčius kitais metais gyventi kiek geriau nei šiais, praeinančiais 2007 m.

Jūratė Overlingienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!