- Reklama -
TS-LKD frakcija Seime siūlo Vyriausybei neprivatizuoti "Geotermos" (KK nuotr.)

Šiandien Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdyje priimtas sprendimas siūlyti Vyriausybei išbraukti UAB „Geoterma“ iš privatizuojamų objektų sąrašo.

Kaip pastebi frakcijos seniūnas Jurgis Razma, ši bendrovė nėra vien komercinis objektas. „Bendrovės „Geoterma“ išsaugojimas svarbus moksliniams tyrinėjimams ir geoterminės energijos tolimesnio įsisavinimo perspektyvai. Sudėtinga bendrovės finansinė būklė šiuo metu sprendžiama. Norėčiau pabrėžti, kad ją sąlygojo ne blogas įmonės valdymas, o diskriminaciniai bendrovės atžvilgiu valdžios institucijų sprendimai dėl šios bendrovės parduodamos šilumos kainos“, – sakė J. Razma.

Pagal Vyriausybės nutarimu patvirtintą „Šilumos supirkimo iš nepriklausomų gamintojų į šilumos tiekimo sistemas tvarką“, „Geoterma“ pasmerkta balansuoti ant išlikimo ribos, kadangi už pateiktą šilumos energijos 1 MWh (megavatvalandę) bendrovei nustatyta kaina ilgą laiką buvo mažesnė nei išleidžiama tam šilumos kiekiui pagaminti.

„Pirmoji Baltijos šalyse parodomoji geoterminė jėgainė susiduria su kliūtimis, kurios atsiranda dėl valdžios sprendimų. Valstybė deklaruoja paramą atsinaujinančių energijos šaltinių naudotojams, tačiau kai kurie teisės aktai jiems yra nepalankūs ir pasmerkia nelygiai konkurencijai su tradicinėmis jėgainėmis“, – pažymėjo frakcijos seniūnas.

Valstybinė įmonė „Geoterma“ buvo įkurta 1991 m. siekiant plėtoti ir gilinti gamybinius geoterminius tyrimus, Žemės gelmių šilumos išteklių tyrimą, tobulinti jos išgavimo technologijas bei visapusiškai ir kompleksiškai panaudoti žmogaus ūkinėje veikloje.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!