- Reklama -
Seimo narys V.Gapšys (KK nuotr.)

Seimo Darbo partijos frakcijos nariai susitiko su Lietuvos Statistikos departamento vadove Vilija Lapėnienė bei Gyventojų surašymų ir apklausų organizavimo skyriaus vedėja Vanda Vaitiekūnienė. Susitikime buvo aptarti ką tik pasibaigusio surašymo rezultatai ir aktualūs statistiniai tyrimai.

„Mūsų skaičiavimais mažiausiai kas penktas lietuvis gimsta užsienyje, bet tikros statistikos niekas neveda. Nors oficialiais duomenimis iš 35 900 gimusiųjų 4 732 gimė ne Lietuvoje, tačiau nežinome tiksliai kiek lietuvių vaikų dar tapo Airijos, Didžiosios Britanijos ar Ispanijos piliečiais“, — sakė Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Darbo partijos frakcija susitikimo metu išreiškė poziciją, kad detali statistika turi paliesti ir užsienyje gyvenančius tautiečius, nes neturėdami tikslių duomenų mes negalime spręsti opios emigracijos problemos.

„Statistikos departamento pateikti preliminarūs surašymo duomenys rodo, kad Lietuvoje gyvena beveik 200 tūkst. mažiau gyventojų nei buvo galvota. Šiandien jau vėlu baksnoti pirštais kuri Vyriausybė — konservatorių ar socialdemokratų dėl to kaltesnė, bet mes privalome sutelkti pajėgas, kad išvykusieji turėtų šansą sugrįžti, o dar likusieji Lietuvoje galėtų oriai gyventi“, — įsitikinęs Seimo opozicijos lyderis V. Gapšys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!