- Reklama -
TS-LKD pripažino, kad iki šiol turėjo svarbesnių darbų už paprastų žmonių problemas. KK nuotr.
TS-LKD pripažino, kad iki šiol valstybėje buvo svarbesnių darbų nei rūpestis Lietuvos žmonėmis. KK nuotr.

Savaitgalį vykusiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos sąskrydyje Tarybos posėdžio metu pristatyta TS-LKD Seimo rinkimų programa – Planas Lietuvai.
„Planas buvo rengiamas kelis mėnesius ir drąsiai galiu pasakyti, kad, lyginant su kitomis partijomis, parengėme neabejotinai solidžiausią Seimo rinkimų programą. Džiaugiuosi komanda, dirbusia su šiuo išsamiu dokumentu, ir dėkoju jai, – Tarybos posėdyje pažymėjo TS-LKD partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis. – Noriu priminti, kad pirmoji programos dalis buvo pristatyta Vilniaus tarptautinių santykių institute ir tuomet pasakiau, kad tai – atviro kodo programa, kuri gali būti pildoma, jei tik bus poreikis“.
„Pirmąjį Lietuvos nepriklausomybės dešimtmetį TS-LKD reikšmingai prisidėjo padedant valstybės suverenumo ir nepriklausomybės bei vakarietiškos krypties pamatus. Vėliau pasiekė energetinę nepriklausomybę ir padarė šuolį modernizuojant ekonomiką.
Dabar atėjo laikas atsigręžti į tyliąją Lietuvos žmonių daugumą – į sąžiningai dirbančius ir dirbusius piliečius, nusipelniusius vakarietiškos gerovės. Ją sukurti TS-LKD pasiryžusi per valstybės garantuojamą teisingumą, per kokybiškas ir visiems prieinamas viešąsias paslaugas, per lygias galimybes visiems, norintiems sąžiningai dirbti, užsidirbti ir užtikrinti savo šeimos gerovę.
TS-LKD kelia ambiciją sukurti tokią valstybę, kuri yra verta savo žmonių, kuria galėtume tikėti, pasitikėti ir didžiuotis. Partijos vizija – teisinga ir pasididžiavimo verta Lietuva.
Plane Lietuvai TS-LKD pateikia konkrečius pasiūlymus, kaip šios vizijos pasiekti. Partijos prioritetai iki 2021 metų yra:
-Lietuvą paversti gerai apmokamas darbo vietas kuriančia ir tarptautiniu lygiu konkurencinga eksportu paremta ekonomika, taip realiai sprendžiant mūsų šaliai opiausią masinės emigracijos problemą;
-įgyvendinti būtinas pertvarkas, kad švietimo sistema mūsų šalyje kiekvienam to siekiančiam suteiktų geriausią išsilavinimą;
-iš pagrindų modernizuoti valstybės valdymo sritį, nuosekliai mažinant biurokratinę naštą, užtikrinant aukščiausios kokybės viešąsias paslaugas ir sukuriant permainų lyderyste pasižyminčią valstybės tarnybą.
Be išvardintų siekių, savo programoje TS-LKD detaliai kalba ir apie kitose srityse laukiančius darbus – nuo socialinės ir sveikatos apsaugos iki kovos su korupcija klausimų. Tačiau manome, kad būtent stipri ekonomika, kokybiškas švietimas ir modernizuotas valstybės valdymas yra tai, nuo ko šiandien ir ateinančius metus labiausiai priklausys Lietuvos žmonių gerovė bei ryžtas savo ateitį kurti čia, savo Tėvynėje“, – teigiama partijos išplatintame pranešime spaudai.

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!