- Reklama -
"Karšto komentaro" šaltinių teigimu, tarp A.Zuoko ir socialdemokratų grupės egzistuoja pokiliminis susitarimas dėl Prezidento rinkimų. KK nuotr.
Artūras Zuokas.  KK nuotr.

Kitose šalyse gyvenimą kuriantys lietuviai turi išgirsti, kad Lietuvos valdžia jiems nėra abejinga. Raginu Prezidentę Dalią Grybauskaitę, premjerą Algirdą Butkevičių, Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę ir visų partijų lyderius viešai pasakyti, kad jūs neatstumiate daugiau nei 400 tūkstančių užsienyje gyvenančių tautiečių.
Jeigu iš tikrųjų Lietuvos ambasadoje Švedijoje lietuvėms buvo pasakyta, kad jos nereikalingos Lietuvai – šalies vadovai pirmiausia turi atsiprašyti ne tik šių merginų, bet ir mūsų visų tautiečių, kad šiandien lietuviai jaučiasi nereikalingi.
Kaip valdžia sukurs stiprią valstybę ant tautos likučių? Kiek tvirti valstybės pamatai gali būti, jeigu valdžia siunčia emigrantams tokias žinutes? Kiek dar patyčių ir abejingumo jie turi patirti, kad vieną dieną apsispręstų, jog grįžti į Lietuvą jie tikrai nebeturi dėl ko? Gaila, kad valdžia eina šiuo keliu, gaila tų, kurie nusivylę ir pavargę nuo laukimo, kad Lietuvoje kažkas pasikeis.
Dar praėjusią savaitę viešai pasakiau, kad valstybės vadovai jau dabar garsiai pasakytų savo tautiečiams, jog visiems bus sudaryta galimybė turėti dvigubą pilietybę. Lietuvoje būtina kuo skubiau priimti sprendimą dėl dvigubos pilietybės – kad išvykusieji išsaugotų lietuviškąją ir pasirinkę kitos šalies pilietybę, nes šiandien dvigubos pilietybės klausimas aktualus kaip niekad – ir dėl pastarųjų savaičių daug diskusijų ir aistrų vis dar keliančios situacijos dėl “Brexit” ir nežinios, kur tai nuves. Ir dėl tų tautiečių, kurie gyvena išsibarstę kitose šalyse visame pasaulyje.
400 tūkstančių – skaičius labai didelis ir dauguma jų jaunimas, kuris kurs, jei galės, ateities Lietuvą.
Priminsiu, „Eurostat“ duomenis, Lietuvoje 2016-ųjų sausio 1-ąją lyginant su 2015 metų sausiu, gyventojų sumažėjo 32,7 tūkstančio, ir tai didžiausias gyventojų mažėjimas tarp ES valstybių.

Artūras Zuokas 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!