- Reklama -
Partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis: "Neduok, Dieve, tokią profesionalų Vyriausybę, kokia yra dabar". KK nuotr.
Partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis: “Neduok, Dieve, tokią profesionalų Vyriausybę, kokia yra dabar”. KK nuotr.

Partija Tvarka ir teisingumas, panašu, nenori lipti ant LVŽS grėblio – kaip žinia, laimėjusi Seimo rinkimus LVŽS savo partijoje neturėjo aukštas valstybines pareigas galinčių eiti partiečių, todėl Vyriausybę formavo iš „žmonių iš šalies“ („profesionalų Vyriausybės“), todėl formuoja komitetus ir „auginsis“ partiečius, kurie, kai ateis laikas, būtų pasirengę užimti atsakingas pareigas.
Komitetų pirmininkais negalės būti Seimo nariai ir partijos prezidiumo nariai. Tai – sąmoningas „tvarkiečių“ apsisprendimas: būtina auginti naujus kadrus.
„Dabar sako, kad valdo profesionalų Vyriausybė – neduok, Dieve, tokių profesionalų“, – partijos Tvarka ir teisingumas susirinkime kalbėjo partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.
Pasak Seimo nario Juozo Imbraso, „profesionalų Vyriausybė“ yra naujadaras. „Užkibo žmonės ant „valstiečių“ meškerės. Visas demokratinis pasaulis – ir Amerika, ir geroji Europa, ir gerovės valstybės – valdyme remiasi partiniu principu. Nereikia išradinėti dviračio. Bet Lietuvoje mes tyčiojamės iš partijų. O viskas turi būti ne taip: mes turime auginti partijas, valstybė turi jas puoselėti. Partijos turi būti skaidrios, o valdymas turi vykti tik partiniu principu“, – kalbėjo J.Imbrasas.

Seimo narys Juozas Imbrasas. KK nuotr.
Kaip vieną iš partijos diskreditavimo pavyzdžių jis pateikė prieš kiekvienus rinkimus Vyriausiosios rinkimų komisijos skelbiamus pranešimus apie teistumą nuslėpusių asmenų išbraukimą iš kandidatų sąrašų.
„Taip mes niekinam partijas, metam ant jų šešėlį. Leiskite pačioms partijoms prieš rinkimus pasitikrinti savo kandidatus. Kada mes sudarome sąrašus, mes juk neturime galimybės patikrinti kiekvieną kandidatą – gal jis ką nuslėpė? Vidaus reikalų ministerija turi tą duomenų bazę. Ir jei partijoms būtų suteikta galimybė apsišvarinti pačioms, tada nebūtų metamas šešėlis ant partijų, kad „teistumą nuslėpė dešimt ar dvidešimt kandidatų“. Tačiau Seime niekas nenori to priimti“, – kalbėjo J.Imbrasas.
„Taigi, ruoškite savo kadrus valstybę valdyti. Gal ne šiandien, ne rytoj, gal poryt, tačiau neišvengiamai ateis tas laikas, kai reikės sudėlioti postus ministerijose ir dirbti“, – įsitikinęs Seimo narys.
„Didžiausia visų partijų problema – kai nueina į koaliciją ir gauna postus: „O ką gi skirti?“ Iš šono kviesti? O kokia atsakomybė už jį? Jis juk nepriklausomas!“ – apie poreikį ugdytis kadrus partijos viduje kalbėjo J.Imbrasas.
Pasak partijos Tvarka ir teisingumas atsakingojo sekretoriaus Almanto Petkaus, partijai laimėjus rinkimus ir turint daugiausia mandatų valdančiojoje koalicijoje, valstybės valdymui reikia 800 gerai paruoštų kadrų.

„Šiandien mes galėtume valdyti tris ministerijas“, – apie partijos pajėgumus kalbėjo A.Petkus. Tai yra, partija Tvarka ir teisingumas šiuo metu turi apie 20 proc. parengtų kadrų, kurie galėtų dirbti atsakingose valstybės postuose jau dabar, jei būtų valdančiojoje koalicijoje. „Per ateinančius kelerius metus turi būti parengta 800”, – apie partijos komitetams tenkančią atsakomybę kalbėjo A.Petkus.

„Pagaliau mūsų partijoje rengiamasi sukurti šešėlinę Vyriausybę“, – prasidėjusia nauja era partijoje džiaugėsi Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Gediminas Rudžionis.
KK inf.

Partijos Tvarka ir Teisingumas komitetų susirinkimas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!