- Reklama -
'Vladimirai, sakyk, kaip veikia tas įpėdinio paskyrimo mechanizmas?'

Dar neseniai Vakarų demokratinės šalys griežtai kritikavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl Rusijai parinkto įpėdinio D.Medvedevo, kurį Rusijos rinkėjai ir išsirinko savo šalies prezidentu. (Toks Rusijos prezidento išsirinkimo, t.y. parinkimo, skiriant įpėdinį būdas, Rusijoje jau tapo kaip ir tradicija – Borisas Jelcinas savo įpėdiniu paskyrė Vladimirą Putiną, Vladimiras Putinas – Dmitrijų Medvedevą). Tačiau dabar, atrodo, šią Rusijos įvestą tradiciją nusprendė „importuoti“ ir Vakarų „demokratai“.

Mūsų prezidentas Valdas Adamkus, kuris į Lietuvos prezidentus buvo deleguotas Vašingtono, ir yra ne tik Lietuvos, bet pirmiausia JAV pilietis ir buvęs JAV karinės žvalgybos rezervo karininkas, vakar žiniasklaidai pareiškė, kad „jau turi numatęs savo įpėdinį, kuris yra jaunesnis, nepriklauso jokiai partijai ir gyvena ne užsienyje, o Lietuvoje,  tačiau jo pavardės dar neatskleisiąs“ .

Taigi, kaip matote, dvi kadencijas nuo Kremliaus bėgęs amerikoniškasis Lietuvos prezidentas V.Adamkus savo kadencijos pabaigoje vis tiek atsigręžė į Kremlių: pamatė, kad nepanaudojus V.Putino patirties per kitus Lietuvos prezidento rinkimus Vašingtonas gali patirti fiasko.

2008-04-20

 

 

 

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!