- Reklama -
Pasak KK šaltinių, kol V.Uspaskich - Lietuvoje, A.Kubilius jaučia kompeksą dėl charizmos - palyginus su V.Uspaskichu, jis atrodo labai nykus

Giedrė Gorienė

„Tikslas pateisina priemones“ – toks šūkis į spalio 12 d. įvyksiančius Seimo rinkimus, „Karšto komentaro“ šaltinių duomenimis, lydės Konservatorių partiją, kadangi dvi kadencijas opozicijoje pratupėję konservatoriai nusprendė: „užteks, metas patiems į valdžią ateiti“.

Pasak šaltinių iš Tėvynės sąjungos, šios partijos „galvos“ kaip didžiausius konkurentus per Seimo rinkimus mato Socialdemokratų partiją ir Darbo partiją, todėl pačios didžiausios pajėgos bus metamos šių partijų atžvilgiu. Tiesa, Gediminas Kirkilas per ateinančius Seimo rinkimus bus per daug susikoncentravęs ties savo vidinėmis partijos problemomis ir konkurento – A.Paleckio Fronto sunaikinimu, todėl prieš šią partiją konservatoriams reikės mesti mažiausiai pajėgų.

Tuo tarpu Darbo partija, o tiksliau – jos lyderis Viktoras Uspaskich, yra tikra rakštis Tėvynės sąjungos sėdimojoje dalyje.

„Reikia pripažinti, kad Lietuvoje daugiau tokių charizmatinių asmenybių, kaip Viktoras Uspaskich, nėra“, – „Karštam komentarui“ sakė vienas TS tarybos narys. – „Būtent jo charizma ir yra pati didžiausia problema“.

Pasak šaltinių iš TS, visais įmanomais būdais bus siekiama, kad Viktoras Uspaskichas parduotų savo verslą Lietuvoje ir išvyktų iš Lietuvos.

„Šiuo metu tai yra tikslas Nr.1“, – sakė KK šaltiniai. Ir pridūrė: „Prieš Viktoro Uspaskicho charizmą mūsų Andrius Kubilius atrodo labai nykus“.

Paklausti, kaip vertina Algirdo Paleckio Fronto galimybes, šaltiniai atsakė: „Paleckiu pasirūpins Gediminas Kirkilas“.

Į klausimą, kaip konservatoriai planuoja spausti Viktorą Uspaskichą, šaltiniai atsakė, jog tai gali būti padaryta „kertant“ per finansus.

„Pavyzdžiui, „Vilniaus prekyba“ gali užlaikyti Uspaskicho šeimai priklausančių firmų gaminių atsiskaitymą“, – apie vieną iš galimybių atsakė KK šaltiniai.

Nusistebėjus, kodėl „Vilniaus prekyba“ turėtų spausti V.Uspaskichą dėl konservatorių – juk konservatoriai šitiek kritikavo „Vilniaus prekybos“ projektą „Leo Lt“, šaltiniai atsakė: „Pas mus juk visur – alogizmas. Ar jūs matote kur nors kokią nors logiką? Be to, nepamirškite, kada „Vilniaus prekyba“ įsikūrė – juk konservatorių valdymo laikais. Ir dabar, patikėkite, „Vilniaus prekyba“ padarys viską, kad konservatoriai pilnai įsitvirtintų valdžioje“.

Pastebėjus, kad ir „Vilniaus prekybos“ konkurentas – koncernas „MG Baltic“ taip pat per šiuos Seimo rinkimus deda „stavkes“ ant konservatorių, šaltiniai atsakė, jog „biznis yra biznis, o politika yra politika. Taip, Darius Mockus patyrė fiasko dėl „Leo Lt“, tačiau atėjus į valdžią konservatoriams jis privatizuos Rytų Skirstomuosius Tinklus. Todėl jo valdomos žiniasklaidos priemonės triuškins visus, kas tik stos skersai kelio konservatoriams ateiti į valdžią“.

2008-04-16

 

 

 

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!