- Reklama -

Europos parlamento narys Valentinas Mazuronis. KK nuotr.

Lapkričio 3 d. Gruzijos sostinėje Tbilisyje vyko pirmasis ES ir Gruzijos parlamentinės asociacijos komiteto susitikimas. Komitetas paskelbė pareiškimą, kuriame aptariama Gruzijos ir ES santykių raida.

Susitikime dalyvavęs Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis teigia, kad priimtas nutarimas labai svarbus tolesniam Gruzijos ir ES strateginiam bendradarbiavimui.

Komitetas pareiškime pažymėjo, kad (1) Gruzija padarė pažangą įgyvendinant asociacijos sutartį su ES ir tikisi, kad Europos Komisija dar šiais metais pateiks palankią nuomonę sprendžiant dėl Gruzijos piliečių bevizio rėžimo į ES; (2) Komitetas ragina Gruziją toliau tęsti reformas teismų pertvarkos ir teisėsaugos srityse, užtikrinti skaidrios ir nepriklausomos teisėsaugos ir teismų sistemos veikimą savo šalyje; (3) Komitetas primena, kad žiniasklaidos laisvė ir pliuralizmas yra kertiniai demokratijos pagrindai. Privalo būti užtikrinta jų nepriklausomybė ir veiklos skaidrumas.

„Džiugu, kad komitetas atkreipė dėmesį ir išsakė savo nuomonę apie teisėsaugos ir teismų reformą, žiniasklaidos nepriklausomybės ir skaidrumo problemas, nes yra prielaidų, kad tos ribos Gruzijoje galimai yra peržengiamos. Turiu omenyje televizijos kanalo „Rustavi 2“ ir kt. atvejus. Komiteto pozicija pareikšta laiku, tai geras pagrindas, kuris, toliau skatins reformas ir skaidrumą Gruzijoje. Tikiuosi, kad tai padės tolesniam Gruzijos integravimuisi į ES“, – teigia V. Mazuronis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!