- Reklama -
V. Mazuronis. KK nuotr.
Darbo partijos pirmininkas V. Mazuronis. KK nuotr.

Darbo partijos frakcija nepritarė šiandien, balandžio 21 d., Seime pateiktam siūlymui sudaryti laikinąją tyrimų komisiją dėl manipuliavimo viešojoje erdvėje žvalgybos ir kriminalinės žvalgybos bei ikiteisminio tyrimo duomenimis, galimai neteisėto poveikio teisėsaugos institucijoms, įtraukiant jas į politinę kovą.

75 Seimo narių nutarimą dėl komisijos sudarymo teikė reaguodami į galimai neteisėtus įslaptintos žvalgybos ir kriminalinės žvalgybos informacijos, ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų viešinimo atvejus, kurie, pasak jų, pastaraisiais metais darosi sistemingi.

„Darbo partija nepritarė laikinosios tyrimų komisijos sudarymui ir griežtai pasisako prieš teisėsaugos įtraukimą į politinius procesus. Deja, bet mūsų šalyje tokie nepageidautini procesai dar tebevyksta ir jiems turi būti užkirstas kelias, bet tai turi buti daroma teisiniu būdu, o ne prasidėjusios politinės kampanijos kontekste, nes politinio karo skelbimas sprendžiant šį rimtą klausimą ne sprendžia problemas, o jas tik gilina. Be to, jeigu šie klausimai būtų iškelti gerokai anksčiau, kai prasidėjo viceministrų juodųjų sąrašų skandalas ar neegzistuojančių pažymų dėl generalinio prokuroro skyrimo istorija, tuomet tai aiškintis būtų buvę prasminga, tačiau šiandien, kai turime svarstyti tokius svarbius ir visuomenei jautrius klausimus kaip socialinis modelis, tokias komisijas sudarinėti tikrai ne laikas“, – sakė Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Seimo nariai siūlo įpareigoti komisiją išsiaiškinti, kas viešojoje erdvėje skleidžia informaciją apie slaptas pažymas. Komisija taip pat įpareigota nustatyti, kas paskleidė didelį visuomenės rezonansą sukėlusias žinias apie „juoduosius sąrašus“ su 9 viceministrų pavardėmis, taip pat apie kriminalinės žvalgybos pažymą dėl Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Vydo Gedvilo, apie Seimo narių Broniaus Bradausko, Vytauto Gapšio bei Juliaus Sabatausko tariamą susitikimą Aukštadvaryje ir kitus klausimus.

Šiandien Seime po pateikimo už nutarimo projektą dėl laikinosios komisijos sudarymo balsavo: Tvarkos ir teisingumo frakcija – 9, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcija – 7, Lietuvos socialdemokratų frakcijos – 29 ir Mišrios Seimo narių grupės 6 nariai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!