- Reklama -

Vytenis Andriukaitis. KK nuotr.

Vakar vykusiuose Europos Parlamento (EP) klausymuose, kuriuose kandidatai į naujosios Europos Komisijos (EK) narius buvo vertinami EP komitetuose, Lietuvos atstovas, buvęs sveikatos apsaugos ministras socialdemokratas Vytenis P. Andriukaitis, kuris yra kandidatas į EK narius, atsakingus už sveikatą ir maisto saugą, įvertintas kaip geriausias kandidatas.

V. P. Andriukaitį egzaminavę EP Aplinkos ir maisto saugos bei Žemės ūkio komitetai jo pasirodymą įvertino 9 iš 10 balų. Jo politinė nuojauta įvertinta 9 iš 10 balų, patikimumas – 10 iš 10, energija – 9 iš 10, nuoširdumas 8 iš 10, gebėjimas bendrauti su žmonėmis už Briuselio ribų – 9 iš 10, tikimybė, kad jį patvirtins EP – 9 iš 10. Geriau įvertintas tik Kroatijos kandidatas Nevenas Mimika (Neven Mimica), kuris turėtų gauti Europos Komisijos nario, atsakingo už vystymąsi, portfelį (9,5 iš 10 balų).

V. P. Andriukaitis po savo įžanginio žodžio susilaukė EP narių aplodismentų. Kaip teigiama EP pranešime, jis sudarė įspūdį, kad labai rimtai vertina savo būsimo darbo perspektyvas. EP nariai labai teigiamai įvertino V. P. Andriukaičio biografiją ir faktą, kad jis yra gydytojas pagal profesiją, taip pat sąžiningumą (jis teigė, kad turi dar daug ko išmokti savo naujosioms pareigoms). Į klausimus jis atsakinėjo su pasitikėjimu ir įsitikinimu pabrėždamas, kad jis turi aiškią poziciją.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!