- Reklama -
"gerbiu visas moteris, todėl neturėjau net menkiausio tikslo įžeisti moteris", - sako Kęstutis Pūkas. KK nuotr.
“Gerbiu visas moteris, todėl neturėjau net menkiausio tikslo įžeisti moteris”, – teigė Kęstutis Pūkas. KK nuotr.

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija vieningai nusprendė palaikyti apkaltos proceso inicijavimą Kęstučiui Pūkui. Tokį sprendimą šiandien priėmė LR Seimo Etikos ir procedūrų komisija.
Frakcijos narių vertinimas taip pat griežtas: toks Seimo nario elgesys su moterimis XXI amžiuje yra gėdingas ir netoleruotinas. Dėl to būtina išsamiai išanalizuoti nederamą Seimo nario elgesį ir jam metamų kaltinimų rimtumą. Remiantis gautomis išvadomis, mūsų pareiga priimti tinkamus sprendimus dėl K. Pūko galimybės toliau tęsti darbą LR Seime“, – teigiama Seimo LVŽS frakcijos išplatintame pranešime spaudai.
Kovo 15 d. Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, susitikęs su Seimo nariu Kęstučiu Pūku, paragino jį trauktis iš Seimo nelaukiant apkaltos proceso.
„Seimo narys davęs priesaiką ištikimai tarnauti Tėvynei, turi suprasti, kad ištikimybė savo šaliai yra ir įstatymų laikymasis, ir nepriekaištingas elgesys, ir pagarba jos piliečiams. Nepateisinu tokio Seimo nario elgesio, todėl nedviprasmiškai paraginau trauktis iš Seimo“, – sakė parlamento vadovas ir teigė, kad palaikys apkaltos pradėjimą K. Pūkui.

“Pastaruoju metu visuomenėje kilo audringos diskusijos dėl slapta padaryto įrašo, kuriame aš siekiau susirasti kompetentingą Seimo nario padėjėją. Nuoširdžiai prisipažįstu, kad aš pernelyg greitai pasitikiu visais žmonėmis, ir neturėdamas politinės patirties, leidau sau pokalbių metu žengti į gilesnius pokalbius, kurių metu kelios replikos buvo kandidatėms įžeidžiančios. Atvirai prisipažįstu, kad gerbiu visas moteris, todėl neturėjau net menkiausio tikslo įžeisti moteris.

Nuoširdžiai atsiprašau visų moterų, kurios peržiūrėjusios šį vaizdo įrašą galimai įsižeidė. Nesu nusistatęs nei prieš vieną pasaulio moterį, tačiau šį kartą šis mano poelgis, tenka pripažinti, peržengė Valstybės politiko elgesio kodekso normas, bet niekada neturėjau blogų ketinimų kandidačių atžvilgiu.

Mes augame mokydamiesi iš savo klaidų. Neveltui sakoma, kad politinį nuovokumą brandiną patyrimas, patyrimas kaupiamas klystant, o klaidas dažnai skatina politinis nenuovokumas”, – tokį pareiškimą, kilus skandalui, išplatino K.Pūkas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!