- Reklama -
VSD slaptos pažymos nutekinimo skandale A.Paulauskas atakavo sau reikiamu būdu. KK fotomontažas

Kilus VSD slaptos pažymos nutekinimo skandalui, Seimo Darbo partijos frakcijos nario, Darbo partijos kandidato į prezidentus Artūro Paulausko akys nukrypo į savo pagrindinį varžovą per Prezidento rinkimus – D.Grybauskaitę: esą tai jai buvo naudingas informacijos nutekinimas.

Savo versiją  D.Grybauskaitės varžovas turi ir dėl šiandieninio STT vadovo pirmojo pavaduotojo apsilankymo Prezidentūroje.

„Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo pavaduotojo iškvietimas į Prezidentūrą – tai ne tik parodomoji akcija, tačiau ir bandymas skalbti savo pašlijusią reputaciją“, – šiandien pareiškė A.Paulauskas.

Jis taip pat sukritikavo ir tyrimą dėl slaptos informacijos paviešinimo.

„Kai kilo šis skandalas, į prokuratūrą buvo kreiptasi su prašymu ištirti, kas nutekino slaptą informaciją žurnalistams. Tačiau prokuratūra tyliai nusiplovė rankas, perduodama tyrimą STT, nors korupcinio šešėlio čia – nė su žiburiu nerasi. Pati prokuratūra tyrimą galėjo atlikti savarankiškai, tačiau tai kažkam pasirodė nenaudinga.

Asmenys, planavę šį slaptos informacijos nutekinimo skandalą, manė, kad žurnalistai bus silpniausia šios istorijos grandis, kad jais pasinaudojus bus įmanoma vienu metu nušauti du zuikius: paviešinti informaciją ir suversti kaltę dėl nutekinimo. Tačiau istorijai pasisukus priešingai, atpirkimo ožiu tampa STT“, – tokią versiją šiandien išdėstė A.Paulauskas.

„Kad prieš žurnalistus įvykdyti veiksmai yra teisėti, Generalinė prokuratūra pabrėžė ne vieną kartą. Jie turėtų žinoti, kad adekvatumas – taip pat įeina į teisėtumo sąvoką. Tad vėlgi galima pakartoti, kad tyrimas dėl slaptos informacijos nutekinimo buvo naudingiausias prezidentūrai, pakišti žurnalistai, o prokuratūra su STT nesusitaria, kaip tirti bylą taip, kad nepaliestų visiems aiškių šio skandalo organizatorių“, –  kirto A. Paulauskas  savo  varžovei per ateinančius Lietuvos Prezidento rinkimus.

Kaip teigiama Darbo partijos frakcijos išplatintame pranešime spaudai, jau šį trečiadienį į A. Paulausko vadovaujamą Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą kviečiami STT ir Valstybės saugumo departamento pareigūnai, kurie turės paaiškinti šios bylos tyrimo priežastis ir eigą.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!