- Reklama -
Lietuvos socialdemokratų partijos remiamas kandidatas į prezidento postą Zigmantas Balčytis Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikė beveik 64 tūkst. palaikymo parašų. KK nuotr.

Lietuvos socialdemokratų partijos remiamas kandidatas į prezidento postą Zigmantas Balčytis Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikė beveik 64 tūkst. palaikymo parašų bei pristatė savo ateities Lietuvos viziją.

Z. Balčytis taip pat teigė laukiantis ketvirtadienio, kuomet dabartinė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė Seime pristatys, kas nuveikta per penkerius metus.

„Pirmiausia, sakau nuoširdų ačiū beveik 64 tūkstančiams Lietuvos piliečių, kurie savo parašais išreiškė palaikymą man. Jaučiu tvirtą žmonių paramą ir pasitikėjimą“, – sakė kandidatas į prezidentus Z. Balčytis.

Anot Z. Balčyčio, žmonių palaikymas įkvepia ir skatina dirbti dar atkakliau.

„Tikiu, kad kartu galime pakeisti gyvenimą mūsų šalyje. Lietuva pavargo nuo vidinio susipriešinimo ir rietenų. Pavargo nuo nemažėjančios socialinės atskirties. Valdžios institucijų ir politikų nesusikalbėjimo. Kiekviena šeima iki šiol jaučia buvusiųjų valdžioje klaidas tvarkantis su pasauline finansų krize“, – sakė Z. Balčytis.

Z. Balčytis perspėjo, kad situacija Ukrainoje keičia geopolitinį Europos veidą.

„Turime atsakingai į tai reaguoti. Ne skleisti baimes ar rinktis taškus rinkimų kovose, bet sėsti prie bendro stalo ir užtikrinti didesnį krašto apsaugos sistemos finansavimą jau nuo kitų metų. Prikelti iš pelenų mūsų strateginę partnerystę su Lenkija“, – sakė kandidatas į prezidentus.

Kalbėdamas apie užsienio politiką, Z. Balčytis teigė, kad tai yra viena svarbiausių prezidento atsakomybių ir pareigų, tačiau užsienio politika turi tarnauti ir vidaus politikos tikslams.

„Užsienio politika turi užtikrinti Lietuvos žmonių saugumą ir gerovę, verslo konkurencingumą, svarbių nacionalinių projektų įgyvendinimą. Tapęs Prezidentu, prioritetu laikysiu energetinę nepriklausomybę užtikrinančius projektus – elektros jungtis į Švediją ir Lenkiją, dujų jungtį į Lenkiją. Inicijuosiu sprendimus dėl atominės energetikos vystymo mūsų regione. Atominės elektrinės statyba turi tapti Europos Sąjungos politiniu projektu, tam skiriant finansavimą iš europinių lėšų“, – sakė Z. Balčytis.

Z. Balčytis teigė, kad Lietuva turi neprarasti palankių geopolitinių pozicijų.

„Turime užbaigti „Rail Baltica“ projektą – kad susisiekimas su Vakarų Europos valstybėmis skatintų mūsų vidaus vartojimą. Atgaivinti giliavandenio Klaipėdos jūrų uosto idėją – kad sureaguotume į besikeičiančią aplinką visame regione. Nacionaliniai projektai ne tik mažins elektros ir dujų kainas, bet ir augins Lietuvos verslo konkurencingumą“, – prognozavo Z. Balčytis.

Anot kandidato, augantis Lietuvos konkurencingumas užtikrins valstybės biudžeto pajamų augimą, mažins atskirtį tarp daugiausiai ir mažiausiai uždirbančių.

„Turėsime sąlygas didinti atlyginimus ir pensijas. Investuoti į kultūrą, švietimą ir sveikatą. Tai mano ateities Lietuvos vizija. Žinau, kad šiuo keliu eidama Lietuva taps dirbanti, uždirbanti ir vieninga valstybė“, – kalbėjo Z. Balčytis.

Z. Balčytis teigė laukiantis ketvirtadienio, kuomet dabartinė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė Seime skaitys metinį pranešimą.

„Tai bus gera proga išgirsti, ką šalies vadovei pavyko nuveikti per penkerius metus. Tikėsimės išgirsime, kaip jai sekėsi įgyvendinti savo Lietuvos viziją, kaip per jos prezidentavimo laikotarpį pasikeitė dirbančiųjų ir studijuojančiųjų, mažiausių ir vyriausių mūsų šalies piliečių gyvenimai“, – sakė Z. Balčytis.

Socialdemokratų partijos remiamo Z. Balčyčio palaikymo parašų rinkiminė kampanija pasižymėjo ypatingu aktyvumu, surinkta daugiau nei tris kartus daugiau parašų nei reikalaujama. Kandidatu į prezidentus Vyriausioji rinkimų komisija tvirtina, jei sulaukiama ne mažiau nei 20 tūkstančių rinkėjų palaikymo.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 11 dieną.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!