- Reklama -

Seimo narys Ž.Šilgalis. KK nuotr.

Šiandien vykusiame Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje Žilvinas Šilgalis su 25 Seimo narių grupe įteikė prašymą komisijos pirmininkui „Dėl galimai korupcinių aplinkybių, rengiant Azartinių lošimų įstatymą, įvertinimo ir tyrimo pradėjimo“.

Anot prašymą pasirašiusių Seimo narių, būtina išsiaiškinti, kodėl dar nuo 2006 m. rengiamas įstatymas vis nepriimamas, įstatymo rengimui trukdoma, procedūros vilkinamos, nors tuo pačiu visi pripažįsta, jog dar 2001 m. priimtas įstatymas yra pasenęs ir neatitinka daugeliui šiam laikotarpiui būtinų reglamentavimų bei reguliavimų.

Rašte atkreipiamas dėmesys, jog kol įvairiais būdais trukdoma priimti įstatymą, aiškiai reglamentuojantį ir reguliuojantį lošimų rinką, klesti nelegalūs internetiniai lošimai ne tik darantys didelę žalą visuomenei, bet ir didžiulę finansinę žalą valstybei, nemokant mokesčių šalies, kurioje plėtojama komercinė veikla, biudžetui. Pastebimi ir suinteresuotų grupių, galimai siejamų su nelegalius lošimus organizuojančiomis užsienio bendrovėmis, juodųjų technologijų metodai internetinėje erdvėje, kai prieš balsavimus sąmoningai klaidinami Seimo nariai.

Taip pat pažymima, kad nors Azartinių lošimų įstatymas po ilgų svarstymų, derinimų su suinteresuotomis institucijomis yra parengtas ir dar 2011 m. rudenį praėjęs pateikimo stadiją, pateiktos visos reikalingos išvados, gautos projektui pritariančios Vyriausybės išvados, apsvarstytas komitetuose, įtrauktas svarstymui ir priėmimui šio Pavasario sesijoje, bet į posėdžio darbotvarkę sąmoningai netraukiamas akivaizdžiai siekiant, jog ir šioje Seimo kadencijoje įstatymas nebūtų priimtas.

Įstatymą rengusios Seimo Biudžeto ir finansų komiteto darbo grupės, kurioje be Seimo narių dirbo Finansų ministerijos, Lošimo priežiūros komisijos nariai, Biudžeto ir finansų komiteto patarėjai, vadovas Ž. Šilgalis įsitikinęs, jog suinteresuotos verslo struktūros, trukdydamos ir įvairiais būdais, pasitelkusios kai kuriuos Seimo narius, stabdydamos Azartinių lošimų rinką reguliuojantį ir aiškiai reglamentuojantį įstatymą, klaidindamos kitus Seimo narius, peržengia ribas ir tai kelią pagrįstų įtarimų dėl galimų neskaidrių, korupcinių suinteresuotų verslo grupių ir kai kurių Seimo narių ryšių.

„Antikorupcijos komisija nagrinėja galimus korupcijos atvejus įvairiose valstybės institucijose, bet, manau, laikas atsigręžti ir į Seimą bei išsiaiškinti galimai neskaidriai veikiančius kai kuriuos Seimo narius, kurie betarpiškai bendrauja su suinteresuotais verslininkais, derina veiksmus, kartu su jais važinėja į keliones užsienyje, yra cituojami verslo grupių užsakytuose straipsniuose, pateikdami visuomenę klaidinančią ir tiesos neatitinkančią informaciją. Jei tokioms apraiškoms nebus užkirstas kelias, tai Seimas virs turgumi, o įstatymai prekėmis“, – teigia prašymo pradėti išsamų tyrimą iniciatorius Ž. Šilgalis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!