- Reklama -

Žilvinas Šilgalis. KK nuotr.

Praėjusį savaitgalį Kultūros ministerija išplatino pranešimą informuodama, jog Europos Komisijos (EK) derinimui pateikė Visuomenei svarbių įvykių sąrašą, į jį įtraukdama ir Eurolygos varžybas, kuriose žaidžia Lietuvos krepšinio komandos. Tai, be abejo, gera žinia ir derėtų pasidžiaugti bei pasveikinti Kultūros ministeriją su pagaliau žengtu žingsniu teisinga kryptimi, bet tai galėjo ir turėjo būti padaryta jau daugiau kaip prieš metus.

„Ši istorija prasidėjo tuomet, kai „Viasat“, siekdama iš krepšinio mėgėjų papildomai uždirbti, įtraukė Eurolygos varžybas, kuriose žaidžia Lietuvos komandos, į mokamą paketą. Tuo pasipiktinę krepšinio sirgaliai dar 2009 metais kreipėsi į tuo metu mano vadovaujamą Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija, prašydami, kad krepšinis būtų grąžintas į nemokamus kanalus. Mūsų komisija, nuosekliai veikdama, po visų trukdymų bei būtinų procedūrų, kurių nebevardinsiu, nes apie tai jau buvo ne kartą rašyta, pasiekė, kad Vyriausybė dar 2011 m. gegužės mėn. pritarė minėtam sąrašui su Eurolygos varžybomis“ – užsitęsusias procedūras prisiminė parlamentaras Ž. Šilgalis.

Kitas žingsnis turėjo būti derinimas su Europos Komisija, jį nedelsiant privalėjo atlikti už tai tiesiogiai atsakinga Kultūros ministerija. Po daugybės priminimų ir raginimų pagaliau tai padaryta, bet tenka apgailestauti, jog tik dabar, nes, jei EK šis sąrašas būtų pateiktas iš karto po Vyriausybės sprendimo, tai yra beveik prieš pusantrų metų, jau šį sezoną krepšinio mėgėjams į ekranus būtų grąžintas aukščiausios klasės krepšinis.

„Paprastai derinimo su EK procedūros trunka apie tris mėnesius, todėl šiuo atveju dar vienas Eurolygos sezonas greičiausiai bus „palaidotas“ ir atsakomybę už tai turi prisiimti ta pati Kultūros ministerija bei joje dirbantys ir tiesiogiai už šią sritį atsakingi asmenys, kurie, manau, sąmoningai vilkino procesą akivaizdžiai kurį laiką gindami ne viešą, bet išskirtinai komercinį „Viasat“ interesą. Teisinga ir nuosekli pozicija anksčiau ar vėliau visada duoda vaisius. Tikiuosi, jog krepšinio mėgėjams ilgai laukti nebereikės ir krepšinis pagaliau grįš į laisvai žiūrovams prieinamus TV kanalus. Liko paskutinis žingsnis – Europos Komisijos sprendimas ir, tikiuosi, jis bus sėkmingai žengtas, nes tam, kad įrodytume EK, koks lietuviams svarbus krepšinis, argumentų daugiau nei reikia“ – galutiniu rezultatu neabejoja Ž. Šilgalis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!