- Reklama -
Premjeras A.Butkevičius. KK nuotr.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius laišku kreipėsi į Europos Komisijos (EK) Pirmininką Žaną Klodą Junkerį dėl sudėtingos situacijos Lietuvos pieno sektoriuje, su prašymu kuo skubiau imtis konkrečių veiksmų susidariusiai situacijai gerinti.

Pieno sektoriui Lietuvoje šiuo metu išgyvenant didelę krizę, premjeras pabrėžė būtinybę kompensuoti praradimus, patirtus pieno gamintojų, taip padedant jiems susidoroti su iškilusiais iššūkiais. Ministro Pirmininko teigimu, ieškant kompleksinio sprendimo kaip palengvinti situaciją pieno sektoriuje, EK prašoma supaprastinti valstybės pagalbos taisykles.

Vyriausybės vadovas išreiškė įsitikinimą, jog būdas padėti Lietuvos pieno gamintojams bus rastas kovo 14 d. vyksiančiame Europos Sąjungos šalių žemės ūkio ministrų ir EK atstovų susitikime.

2015 m. EK skyrė tikslines išmokas Lietuvos ūkininkams, kurios iš dalies palengvino situaciją pieno sektoriuje. Vis dėl to, Lietuvos pieno gamintojų pajamos praėjusiais metais, lyginant su 2014 m., (skaičiuojant su gauta parama) sumažėjo 75,7 mln. eurų.

Lietuva yra pateikusi konkrečius siūlymus EK dėl papildomų priemonių taikymo sprendžiant susidariusią situaciją. Mūsų šaliai ypač aktualios trumpalaikės priemonės: siekiant palaikyti mūsų pieno sektoriaus gyvybingumą šiuo kriziniu laikotarpiu, būtina papildoma ES tikslinė parama gamintojams su kuo didesniu nacionaliniu lankstumu paskirstant šią paramą ir sprendžiant struktūrines sektoriaus problemas. Taip pat būtina tęsti ir tobulinti dabar veikiančias rinkos reguliavimo priemones bei ieškoti efektyviausių sprendimų padėčiai rinkose stabilizuoti.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!