- Reklama -

Seimo laikinoji tyrimo komisija nusprendė trečią kartą - šį kartą žodžiu - prašyti D.Valio pateikti vaizdo įrašą. KK nuotr.
Nijolė Sadūnaitė. KK nuotr.

Audronė Skučienė. KK nuotr.
N.Venckienės šalininkai Seime prie surengė piketą. KK nuotr.
KK nuotr.
KK nuotr.

Šiandien sprendimą dėl Seimo leidimo leisti N.Venckienę patraukti baudžiamojon atsakomybėn turėjusi priimti Seimo laikinoji tyrimo komisija padarė pertrauką: generalinis prokuroras Darius Valys dar gali pateikti dalį komisijos reikalaujamo vaizdo įrašo. Apie tai žurnalistus informavo komisijos pirmininkas Vytautas Saulis.

„Komisijos nariai pasiūlė dar kartą žodžiu kreiptis į generalinį prokurorą Darių Valį ir prašyti parodyti nors dalį vaizdo įrašo. Generalinis prokuroras pasakė, jog pakalbės su Šiaulių prokurore“, – žurnalistams sakė laikinosios tyrimo komisijos pirmininkas V.Saulis.

Pasak komisijos pirmininko, komisijos nariams yra kilę abejonių tik dėl dviejų epizodų – dėl jėgos panaudojimo prieš policijos pareigūną ir dėl spyrių L.Stankūnaitei.

Bet kokiu atveju – ar generalinis prokuroras pateiks įrašą, ar nepateiks, Seimo komisija sprendimą leisti ar neleisti atimti teisinę neliečiamybę N.Venckienei priims šiandien. Į posėdį komisija rinksis 16.30 val.

D.Valys: “Tikėtina, kad dalis medžiagos bus pateikta”

“Ar pateiksite Seimo laikinajai tyrimo komisijai vaizdo medžiagą? Nes komisijos pirmininkas V.Saulis sakė, kad prokuratūra lyg jau ir linkusi pateiki?” – paklausė “Karštas komentaras” generalinio prokuroro Dariaus Valio.

“Taip, tikėtina, kad dalis medžiagos, kur nesimato mergaitės, Seimo laikinajai tyrimo komisijai bus pateikta. Dar laukiu atsakymo iš Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorės, bet tikėtina”, – “Karštam komentarui” sakė generalinis prokuroras Darius Valys.

Papildyta

16.30 val. Seimo laikinoji tyrimo komisija susirinko į posėdį, kur peržiūrės prokuratūros pagaliau pateiktus 2012 m. gegužės 17 d. mergaitės paėmimo vaizdo epizodus ir balsuos dėl komisijos išdavų.

Kaip žiniasklaidai sakė komisijos pirmininkas V.Saulis, yra parengti du išvadų projektai – vienas, kad leisti panaikinti N.Venckienės teisinį imunitetą, antras – kad neleisti.

Maždaug pusantros valandos posėdžiavusi komisija nusprendė siūlyti Seimui atimti teisinę neliečiamybę iš N.Venckienės. Už tokį sprendimą balsavo 7 komisijos nariai, prieš 5.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!