- Reklama -

Almos Šėperienės nuotr.
Almos Šėperienės nuotr.
Almos Šėperienės nuotr.
Almos Šėperienės nuotr.

Alytaus teismas pagaliau atvertė 2012 m. kovo 23 d. pirmojo Garliavos „ėmimo“ bylą. Teismo posėdis Alytaus teisme prasidėjęs 9.30 val. baigėsi 13.30. val. Šį kartą dalyvavo visi proceso dalyviai.

Pirmą kartą Alytaus teisme pasirodė antstolė S. Vaicekauskienė. Jos iš arti pamatyti susirinko ir alytiškių būrelis.

Ant teismo salės durų nuo pat ryto buvo pakabintas didelis užrašas ,,NEVIEŠAS TEISMO POSĖDIS”, aplinkui sukinėjosi policijos patruliai.

Kaip žinia, Eglutės Kusaitės  teismo posėdžiai “terorizmo” byloje buvo vieši – įskaitant tuos, kuriuose buvo apklausinėjami slapti liudytojai.

Pamatėme, kad teismo koridoriuje, kur anksčiau stovėdavo kėdės ir suolai atsisėsti, jų šį kartą nebuvo – kėdės ir suolai buvo išnešti į „Archyvo“ patalpas. Pakalbinome daugelį metų Alytaus teisme dirbantį pagalbinį darbininką: „Koks čia pasikeitimas, kad Alytaus teisme svečiams ir atvykusiems nėra kėdžių?“. Jis atsakė: ,,Toks mano valdžios nurodymas. Dar vakar buvo įsakyta, kad šiandien kėdžių ir suolų nebūtų koridoriuje“.

Kavinės darbuotoja, pagailėjusi stovinčių vyresnio amžiaus moterų, pasiūlė iš kavinės kėdžių, bet policijos pareigūno buvo apraminta: ,,Tegul stovi. Taip liepė valdžia“.

Vyresnio amžiaus alytiškė Regina kraipė galvą ir sakė: ,,Ciūdai, dar taip nematėm!“

Proceso dalyviai byloje buvo ir mergaitę saugoję apsauginiai. Jie į Alytaus teismą buvo atvešti pro slaptą įėjimą, savo veidus slėpė po kaukėmis. Neįtikėtinas vaizdas.

Policininkas moters, bandžiusios vaikščioti Alytaus teismo koridoriumi, paprašė pateikti net asmens tapatybės dokumentą. Kam reikia? ,,Tapatybei nustatyti reikia dokumento“,- atkirto policininkas. Nors pats neprisistatė, ant jo krūtinės buvo galima įžiūrėti Nr.4362. ,,Ir kuo aš čia taip nusikaltau, kad reikia dokumento vidury baltos dienos, ir kad man ir kitiems piliečiams uždrausta laisvai judėti Alytaus teismo patalpose?“- klausė moteris. Tačiau atsakymo nesulaukė. Vėliau džiaugėsi, kad negavo kokių ,,bananų” ir nebuvo ,,areštuota“, kaip Garliavoje Klonio gatvėje 2012 m. gegužės 17 d.

Na, o teismo posėdis, nors ir uždaras, ir truko keturias valandas, atidėtas iki 2013 m. rusgėjo 19 d. Numatyta apklausti papildomus liudininkus. Pareikalauta pateikti papildomus dokumentus. Pareikalauta pateikti patvarkymus iš antstolės S.Vaicekauskienės.

Alma Šėperienė,

Alytus

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!