- Reklama -

Seimo narė Aurelija Stancikienė sunerimusi dėl antrosios mergaitės: Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba jau keletą mėnesių negauna iš Vokietijos atsakymo apie antrąją mergaitę. KK nuotr.

TV3 laidoje „Kodėl?“ Seimo narė Aurelija Stancikienė pasakė, kad antroji mergaitė, kuri po 2009 m. spalio 5 d. žudynių buvo išvežta į Vokietiją, gali būti negyva.

Tokią prielaidą Seimo narė sakė susidariusi po to, kai, paprašyta ištirti gandus, ar tiesa, kad antroji mergaitė yra nuskendusi Vokietijoje baseine, kreipėsi į vaiko teisių apsaugos kontrolierę Editą Žiobienę, norėdama sužinoti, kur yra antroji mergaitė ir ar jai viskas gerai.

Aurelijai Stancikienei buvo patarta kreiptis į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorę O. Tarvydienę.

Kaip laidoje sakė Seimo narė A.Stancikienė, O.Tarvydienė šių baisių gandų nepatvirtino, tačiau ir nepaneigė: nuo kovo mėnesio į Vokietiją dėl antros mergaitės jau buvo išsiųsti trys raštai, tačiau nei į vieną iš jų nebuvo atsakyta. Paskutinis raštas į Vokietiją išsiųstas gegužės 8 d. Atsakymų iš Vokietijos apie antrąją mergaitę – jokių.

Pasak Seimo narės, sužinojus tokią informaciją, nedelsiant buvo kreiptasi į Užsienio reikalų ministeriją, kuri nedelsiant kreipėsi į atsakingas Vokietijos institucijas, ir jau artimiausiu metu URM turėtų pateikti informaciją ir išsklaidyti  gandus apie antrąją mergaitę.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!