- Reklama -
Marijampolės policijos pareigūnai ir benzino kolonėlės „Statoil“ darbuotojas sužavėjo suomę Niną Kariną T. Policijos nuotr.

Marijampolės policijos pareigūnai ir benzino kolonėlės „Statoil“ darbuotojas sužavėjo suomę Niną Kariną T. – jos pamesta piniginė sąžiningumo ir naujųjų technologijų dėka su visu turiniu buvo grąžinta savininkei.

Vyras su žmona iš Suomijos, keliaudami po Europą, savo nameliu ant ratų aplankė ir Marijampolę. Būtume to ir nežinoję, jei ne Ninos Karinos apsilankymas policijoje. Moteris atėjusi paaiškino, kad pametė piniginę, kurioje, kaip dažnai būna, yra pusė mūsų gyvenimo: pinigai, mokėjimo kortelės, kelionės dokumentai, draudimai, nuolaidų kortelės ir daugelis kitų svarbių dalykų. Marijampolės aps. VPK Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Aušrys Kvederevičius iš karto patarė kuo skubiau blokuoti mokėjimo korteles, tačiau įžvalgi moteris jau buvo suspėjusi tai padaryti. Ji teiravosi, ką jai toliau daryti, kaip elgtis praradus visus dokumentus.

Policijoje yra speciali vieta, kur laikomi rasti daiktai. Pareigūnas Aušrys Kvederevičius nusprendė patikrinti, ar šio radinio niekas neatnešė į policiją. Atsinešantis dėželę su radiniais, pamatė kad moters emocijos pratrūko – ji ėmė ploti rankomis ir šokinėti iš džiaugsmo – matanti savo piniginę! Patikrinus dokumentus, buvusius piniginėje, tapo aišku, kad Nina Karina iš tiesų yra jos savininkė. Joje, be dokumentų, buvo ir 5 mokėjimo kortelės, draudimo polisai bei apie 1000 zlotų. Nedingę niekas, nė centas. Keliautoja buvo labai laiminga, teiravosi, kas ją rado, kam galėtų padėkoti.

O buvo taip

Naktį apie 4 val. patruliuodami pareigūnai užvažiavo į Kauno g. esančios „Statoil“ degalinės teritoriją. Degalinės darbuotojas, kuris buvo radęs šią piniginę, pamatęs pareigūnus, ją perdavė jiems. Marijampolės aps. VPK Viešosios tvarkos skyriaus Mobilaus būrio vyresnysis patrulis Gvidas Liudvinavičius, iš piniginėje buvusių dokumentų supratęs, kad savininkė yra suomė Nina Karina, facebook jos paskyroje parašė jai žinutę, kad savo piniginę ji galinti atsiimti Marijampolės policijoje.

Pareigūnai nespėjo paklausti džiaugsmu trykštančios moters, ar ji apie savo surastą piniginę anksčiau perskaitė išmaniajame telefone įsijungusi FB, ar „Statoil“ darbuotojai patarė užsienietei, tebeieškančiai pamesto daikto, atvykti į policiją.

Reziumė

Amžinosios vertybės – sąžiningumas, atsakingumas – nieko nekainuoja. O naujosios technologijos, vartojamos pagal padoraus žmogaus gyvenimo filosofiją, turi savybę jas sustiprinti.

Marijampolės aps. VPK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!