- Reklama -

sxc.hu nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimų. Baudžiamoji byla, prokurorui Sauliui Galminui surašius kaltinamąjį aktą, šiandien perduota nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Du suaugę 26 m. ne kartą teisti vyrai, apsiginklavę peiliais, apiplėšinėti vaikų ėjo kaip į darbą. Nustatyta, kad šių metų vasario 6-8 d. G. S. bei A. K. net aštuonis kartus įvairiose Klaipėdos miesto vietose, pagrasinę peiliu, atėmė iš nepilnamečių asmenų mobiliuosius telefonus bei kitus turėtus daiktus. Plėšikai veikė itin įžūliai ir agresyviai, grasindami vaikams juos „papjausią“, „supjaustysią gabalais“ ir kt. Jie užpuldinėjo ne tik berniukus, bet ir mergaites, iš vienos atėmė 10 litų, iš kitos – net paskutinius turėtus 3 litus.

Nukentėjusieji yra pareiškę beveik 6000 litų civilinį ieškinį.

Plėšikai teismo laukia suimti, jiems skirtas maksimalus 3 mėn. suėmimas. Pasak prokuroro S. Galmino, šiuo metu klaipėdiečiai paaugliai gatvėse turėtų jaustis saugesni.

Be šitos bylos, abiejų kaltinamųjų laukia dar viena dviejų epizodų byla dėl analogiškų nusikaltimų, ji irgi artimiausiu metu pasieks teismą.

Už apiplėšimą, panaudojant nešaunamąjį ginklą (pagal LR BK 180 str. 2 d.), numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 7 metų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!