- Reklama -
Andrius Nevera traukiasi iš generalinio prokuroro pavaduotojo posto. KK

Šiandien generalinio prokuroro pavaduotojas Andrius Nevera generaliniam prokurorui Dariui Valiui įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

„Esu tikras dėl savo viešų ir privačių interesų skaidrumo, šiuo klausimu mane palaiko didelė teisininkų bendruomenė. Dėl tarnybos valstybei nesu sulaukęs priekaištų, tačiau būtų keblu ją tęsti tapus agresyvios priešrinkiminės kampanijos taikiniu.

Viliuosi, kad mano atsistatydinimas leis prokuratūrai išvengti sąmoningai ir piktavališkai metamo šešėlio ir padės įsibėgėjančiai, tinkama linkme nukreiptai prokuratūros pertvarkai. Visiems prokurorams linkiu profesionaliai ir sąžiningai įgyvendinti jiems patikėtą misiją“, – įteikdamas pareiškimą sakė A. Nevera.

Generalinis prokuroras D. Valys teikimą dėl pavaduotojo atleidimo, kaip numato Prokuratūros įstatymas, pateikė Lietuvos Respublikos Prezidentei.

Tai jau antras atsistatydinęs generalinio prokuroro Dariaus Valio vadinamasis “saugumo” pavaduotojas.  Prieš metus, padirbęs vos kelis mėnesius, atsistatydino generalinio prokuroro pavaduotojas T.Staniulis, kuris jau trečią savo darbo dieną priėmė pedofilijos byloje vienintelio kaltinamojo A.Ūso draugę L.Stankūnaitę. Nors oficialiai buvo teigiama, kad T.Staniulis atsistatydino dėl asmeninių priežasčių, neoficialiai kalbama, kad T.Staniulis turėjo atsistatydinti, kai paaiškėjo jo vaidmuo TV3 uždarymo istorijoje, kuomet prokuratūra siekė atimti iš TV3 licenciją dėl “netinkamo” pedofilijos bylos tyrimo nušvietimo.

T.Staniulį pakeitęs A.Nevera, susidaro įspūdis, taip pat buvo patekęs į šį postą “kuruoti” bylos-žudikės. Pernai į “Karšto komentaro” klausimą, nuo ko saugoma L.Stankūnaitė, jis arogantiškai atsakė, kad čia “tik vienam laikraščiui tas rūpi” – neva tik “Karštam komentarui”. Tuo tarpu A.Neverai kuruojant Generalinėje prokuratūroje operatyvinę veiklą, vadinamosios “bylos žudikės” tyrimas nepasistūmėjo nė kiek į priekį: ir toliau visuomenei buvo sekamos pasakos apie savaime užspringusius skrandžio turiniu ar prigėrusius balutėje bei per kaminus atskrendančius vaikų prievartautojus, tų vaikų  motinoms nieko nematant ir nežinant.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!