- Reklama -
D.Mockaus valdomos imperijos strategija - agresyvi. KK nuotr.

LNK televizija, kurios savininkas yra Darius Mockus, net neslepia, jog „nemyli“ Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės. Suprantama: kaip „Karštam komentarui“ yra pasakojusi buvusio D.Mockaus verslo partnerio Antano Gureckio našlė Violeta Gureckienė, jos vyras kartą buvo labai nustebęs, kai skrendant berods į Ukrainą verslo reikalais lėktuve rado prezidentą Valdą Adamkų – kaip Dariaus Mockaus bičiulį.

Dar daugiau – pastaruoju metu šalia Dalios Grybauskaitės į vienos LNK publicistinės laidos „nemylimų“ sąrašą pateko ir generalinis prokuroras Darius Valys. Jį prie „kryžiaus“ kala vadinamoji Dariaus Mockaus kariauna – laida „Abipus sienos“. Nors pats LNK televizijos savininkas Darius Mockus nepanašus į šventąjį ir apie jį patį būtų galima visą laidų ciklą susukti: mat savo priešmirtiniame raštelyje buvęs Dariaus Mockaus verslo partneris, UAB „Mitnija“ bendrasavininkas Antanas Gureckis juodu ant balto parašė, jog iš šio pasaulio pasitraukia dėl Dariaus Mockaus ir kišeninių prokurorų psichologinio teroro.

Kaip jau rašė „Karštas komentaras“, buvęs Dariaus Mockaus verslo partneris, garbingas verslininkas iš Kauno Antanas Gureckis, buvo spaudžiamas iš visų pusių. Tiek per baudžiamąsias, tiek per civilines bylas. Teisme prieš Antaną Gureckį buvo pateiktas „kosminis“ 77 milijonų litų civilinis ieškinys – neva dėl bendrovei vadovavimo metu padarytos žalos, o lygiagrečiai iškelta ir baudžiamoji byla. Ir kai prokurorai atvyko į Antano Gureckio namus daryti kratos, verslininkas, supratęs, iš kur vėjas pučia, – jog tai gali būti nešvarus užsakytas, pasiėmė šaunamąjį ginklą ir nusišovė. Kratos metu pareigūnai nieko, kas galėtų būti reikalinga bylai, taip ir nerado…Ir tuomet psichologinis spaudimas nuo Antano Gureckio persimetė ant jo žmonos bei dukros.

Lapkričio mėnesį Vilniaus apygardos teisme pagaliau turėtų būti pradėta nagrinėti „kosminė“ – 77 milijonų byla prieš Antano Gureckio našlę Violetą Gureckienę. Moteris šventai įsitikinusi: būtent nagrinėjant šitą bylą ir paaiškės, kiek ši byla yra išpūsta, ir kokią tai galėjo turėti įtaką Antano Gureckio apsisprendimui pasitraukti iš šios žemės vienu šaunamojo ginklo mygtuko paspaudimu.

Antanas Gureckis, kaip rašoma jo priešmirtiniame raštelyje, neištvėręs psichologinio D.Mockaus spaudimo, nusižudė. Dabar vietoj jo teismų maratone turi atlaikyti gležna moteris – Antano Gureckio našlė Violeta. O psichologinis spaudimas moteriai – vis didėja…

Po to, kai „Karštas komentaras“ atskleidė, jog D.Mockaus bendrovės advokatas šioje „kosminėje“ byloje prieš Antano Gureckio šeimą – buvęs Aukščiausiojo Teismo teisėjas Valentinas Mikelėnas, kuris, pasirodo, besąs ir Teisėjų etikos ir drausmės komisijos narys, „kosminis“ D.Mockaus bendrovės ieškinys Violetai Gureckienei padidėjo … daugiau nei milijonu litų.

Galima pamanyti: jeigu tu, Violeta Gureckiene, neužčiaupsi to „Karšto komentaro“, jeigu jis ir toliau rašys apie tai, kad Antanas Gureckis nusižudė dėl to, kad, kaip rašoma priešmirtiniame raštelyje, neatlaikė Dariaus Mockaus psichologinio teroro – o Darius Mockus juk vienas turtingiausių Lietuvoje žmonių, labai rūpinasi savo reputacija, – tai „kosminis“ ieškinys prieš tave vis didės. Va, po straipsnio apie Valentiną Mikelėną tamstos vyro tariamą žalą bendrovei padidinimo dar milijonu. Ką gali žinoti – gal ateityje, jeigu ši tema ir toliau bus viešinama, tų papildomų „žalos“ milijonų dar atsiras…

Tačiau Violeta Gureckienė – ne iš tų moterų, kurias pagąsdinsi per tokias „kosmines“ bylas. Iškentusi vyro netektį, patirianti didžiulį psichologinį ir finansinį spaudimą – juk, kol vyksta „kosminė“ byla, našlės turtas ir sąskaitos yra areštuoti, Violeta Gureckienė „Karštam komentarui“ sako: „Nieko, iškentėsiu kaip nors…“

Nes vyro vardas, įsitikinusi Violeta Gureckienė, turi būti reabilituotas: „Šitie ieškiniai mums yra išpūsti“.

Juoba kad „MG Baltic“ tokia „kosminių“ ieškinių praktika Latvijoje nepasitvirtino: ten Dariaus Mockaus „kontorai“ nepavyko prisiteisti „kosminės“ sumos iš Latvijos verslininko Valdis Kalnozols. O schema – analogiška A.Gureckio atvejui: Dariaus Mockaus valdoma bendrovė nusiperka įmonės akcijas, o po to buvusiam akcininkų savininkui pareiškia „kosminį“ civilinį ieškinį – neva dėl padarytos bendrovei žalos.

„Akcijų reikalas kvepia prievartavimu“, – taip apie Latvijos verslinko V.Kalnozols akcijų sandėrį su Lietuvos verslininko Dariaus Mockaus įmone rašė Latvijos spauda, kuri sekė kiekvieną šio bylinėjimosi žingsnį ir galiausiai pranešė – D.Mockaus bendrovei iš V.Kalnozols milijonų nepavyko prisiteisti.

Tiek A.Gureckis, tiek V.Kalnozols D.Mockaus bendrovėms pardavė savo turėtas statybinių bendrovių akcijas.

Tiek A.Gureckis, tiek V.Kalnozols manė, jog rado gerus verslo partnerius – kad su tokiais akcininkais bus galima statytų versle kalnus nuversti.

„Tačiau paaiškėjo, jie statybose labai mažai ką suprata“, – vėliau sakė V.Kalnozols Latvijos žiniasklaidai.

Tą pamatė ir Antanas Gureckis Lietuvoje, nes pardavęs savo akcijas D.Mockaus bendrovei, pagal akcijų pirkimo-pardavimo sutartį Antanas Gureckis dar turėjo trejus metus D.Mockaus valdomojoje „Mitnijoje“ atidirbti – kad per tą laiką būtų išaugintas naujas statybos įmonės „Mitnija“ vadovas, nes vadovauti statybinei organizacijai, pastačiusiai, pvz., Kaune „Akropolį“ – tai ne, pvz., bylas kabinete tirti.

Dėl to, kad Latvijoje V.Kalnozols verslo partneriai (D.Mockus) kreipėsi į teismą su „kosminiu“ ieškiniu, V.Kalnozols nuomonė yra tokia: „Dėl to kalti ambicingi jauni vadovai – jie tokiu būdu bando iš manęs bando išgauti pinigų ir padidinti įstatinį kapitalą“.

Analogiška situacija ir Lietuvoje: padavusi į teismą dėl tariamos žalos atlyginimo V.Gureckienę ir norinti iš našlės prisiteisti jau 78 milijonus, D.Mockaus valdoma „Mitnija“ nori padidinti įstatinį kapitalą. O 10 proc. akcijų savininkė – Violeta Gureckienė. Ji – nesutinka. Dėl to moteriai – papildomi ieškiniai…

„Įsivaizduokite, kad prieš derybas pas jus į sodą atvažiuoja su tanku T-34 ir tada paklausia: „Kiek?“ – štai taip savo derybas su D.Mockaus „berniukais“ Latvijos spaudoje pasakojo Latvijos verslininkas V.Kalnozols.

Panašus įspūdis susidaro ir stebint Dariaus Mockaus vadinamųjų „berniukų“ ir Gureckių šeimos „smaugimo“ istoriją.

Jau po to, kai teismui, dar gyvam A.Gureckiui būnant, prieš A.Gureckį buvo pateiktas „kosminis“ 77 milijonų litų ieškinys, „Keturių sostinių“ restorane prie Vienio įvyko A.Gureckio, jo žento ir D.Mockaus vadinamojo „berniuko“ susitikimas – derybos.

Vaizdelis – alegoriškas V.Kalnozols palygimui su tanku T-34: iš pradžių pateikiamas „kosminis“ ieškinys, o paskui pasiūloma – 30 milijonų, ir ieškinį atsiimam…

Beje, toks pat „tankinis“ pasiūlymas buvo pateiktas Violetai Gureckienei jau po vyro tragiškos mirties per žentą – 30 milijonų, ir gyvenk sau rami – be jokių teismų ir „kosminių“ ieškinių.

Žento parodymai apie tai – ikiteisminio tyrimo dėl A.Gureckio privedimo prie savižudybės byloje.

Taigi, „tanko“ formulė Violetos Gureckienės atžvilgiu nepavyko, todėl nekantriai lauksime teismo – o jis jau lapkričio pradžioje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!