- Reklama -

Keisti dalykai pedofilijos byloje: tiek mažametės nukentėjusios advokatui A.Venckui, tiek kaltinamojo advokatui A.Liutvinskui yra svarbesnių bylų, nei ši trečius metus Lietuvą krečianti pedofilijos byla. KK nuotr.

Šiandien turėjusi būti pradėta nagrinėti Kauno pedofilijos byla ir vėl liko neatversta: į Vilniaus miesto 2 apylinkės teismą neatvyko nei nukentėjusiąja pripažintos mažametės advokatas Aidas Venckus, nei mergaitės globėja Neringa Venckienė, nei kaltinamo pedofilija Andriaus Ūso advokatas A.Liutvinskas. Abiem advokatams buvo svarbesnių bylų, nei garsioji pedofilijos byla. Į teismo posėdį neatvykus advokatams, byla ir vėl nebuvo pradėta nagrinėti, o kitas jos posėdis paskirtas kitų metų vasario 13 d.

Taigi, susidaro įspūdis, kad žaidžiamas kažkoks žaidimas: kad nė viena pusė, įskaitant ir prokuratūrą, nenori, jog pedofilijos byla būtų atversta.

Jeigu pirmasis pedofilijos bylos teismo posėdis neįvyko dėl to, kad likus kelioms dienoms iki teismo posėdžio neaiškiomis aplinkybėmis mirė Andrius Ūsas, tai vėliau byla buvo nenagrinėjama tai dėl advokatų negalėjimo dalyvauti teismo posėdyje, tai dėl prokuratūros bandymo nutraukti pedofilijos bylą vieninteliam joje kaltinamajam mirus.

Tačiau Aukščiausiajam Teismui atmetus Generalinės prokuratūros skundą ir Lietuvą jau kelis metus drebinančiai pedofilijos bylai vėl atsidūrus teisme, susidaro įspūdis, toliau žaidžiamas bylos vilkinimo žaidimas – advokatams šiandien atsirado svarbesnių bylų.

Šiandien, beje, buvo reali galimybė pagaliau pradėti nagrinėti pedofilijos bylą teisme, nes tolesnis pedofilijos bylos likimas priklausys nuo gruodžio 16 d. Kėdainių rajono apylinkės teismo nutarties – su kuo gyvens Drąsiaus Kedžio dukra.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!