- Reklama -

Seimo narė A.Bilotaitė (viduryje) kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį, ragindama tęsti pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl ligoniams tiekiamo galimai prastos kokybės kraujo. KK nuotr.

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotoja Agnė Bilotaitė kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį, ragindama tęsti pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl ligoniams tiekiamo galimai prastos kokybės kraujo.

Šiam žingsniui parlamentarę paskatino skundas, gautas iš Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės. Juo pranešama, kad ligoninės Kraujo centre tebesaugomi užantspauduoti kraujo mėginiai, kuriuos dar liepos 12 d. ištyrė sveikatos apsaugos ministro sudaryta komisija, konstatavusi, kad kai kuriuose mėginiuose hemoglobino kiekis yra mažesnis ir neatitinka reikalavimų.

Ištirtus mėginius turėję paimti prokurorai iki šiol to nepadarė, ir, ligoninės medikų teigimu, konteineris su kraujo komponentais ėmė skleisti nemalonų kvapą ir kelti aplinkos taršos pavojų.

„Apmaudu, kad dėl kai kurių asmenų aplaidumo nebuvo ištirti šie mėginiai, kuriuose, kaip įtariama, buvo netinkamas ligoniams perpilti skirtas kraujas. Dėl to nebuvo išsklaidyti įtarimai dėl galimai skiedžiamo kraujo, o visuomenė neišgirdo aiškių atsakymų. Prašau jūsų ginant viešąjį interesą imtis visų priemonių, kad susidariusios situacijos kaltininkai būtų nubausti“, – teigiama generaliniam prokurorui adresuotame rašte.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!