- Reklama -
Latvijos socialinėje medijoje ir interneto erdvėje kilo absurdiški ir jokio pagrindo neturintys gandai, apie „Swedbank“ KK nuotr.

Praėjusį penktadienį (gruodžio 9 d.) Latvijos socialinėje medijoje ir interneto erdvėje kilo absurdiški ir jokio pagrindo neturintys gandai, jog „Swedbank“ nebedirba Estijoje, nėra galimybių išgryninti pinigų Švedijoje, Švedijos ir Estijos „Swedbank“ vadovybės areštuotos. Tai absoliučiai absurdiškos žinios. Latvijos finansų reguliavimo tarnyba praneša, jog kreipsis į policiją su prašymu ištirti tokių gandų šaltinį.

Suprantama, kad po neseniai sustabdytos „Latvijas Krajbanka“ veiklos, diskusijų apie Europos bankų sektoriaus reguliavimą ir euro ateitį, Latvijos visuomenė į tokius gandus reaguoja labai jautriai. Latvijoje kai kurie gyventojai ėmė atsiiminėti pinigus iš bankomatų.

„Swedbank“ Latvijoje informuoja savo klientus, kad bankas veikia įprastu režimu, visas 300 bankomatų tinklas aprūpinamas pinigais labai greitai ir bankas, kaip įprasta, teikia paslaugas klientams visuose 59 padaliniuose.

Ir Latvijoje, ir Švedijoje finansų reguliavimo tarnybos patvirtino, kad visi pagrindiniai Švedijos bankai veikia stabiliai. Lapkričio mėnesį paskelbtoje Švedijos centrinio banko stabilumo ataskaitoje konstatuota, kad Švedijos bankų rizika yra gerokai mažesnė nei kitų Europos bankų, veikiančių tarptautinėse rinkose, Švedijos bankai yra gerai kapitalizuoti.

Gruodžio pradžioje reitingų agentūra „Standard & Poor’s“ padidino „Swedbank“ skolinimosi reitingus nuo A iki A+, bankui nustatyta stabili perspektyva. Reitingų kilstelėjimą lėmė pakankamo kapitalo, pelno ir verslo pozicijos, taip pat įvertinta banko galimybė skolintis, jo rizika bei likvidumas.

Apibūdindamas situaciją Latvijoje, „Swedbank“ Lietuvoje vadovas Antanas Danys teigia, kad pagrindo nerimauti banko klientams Lietuvoje nėra, bankas atlieka visas funkcijas ir dirba kaip įprasta.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!