- Reklama -
KK nuotr.

Šią savaitę Generalinė prokuratūra gavo svarbius duomenis iš dalies pagrindžiančius tiriamas faktines aplinkybes, kad pagrindinis UAB „Vilniaus energija“ biokuro tiekėjas – susijusi įmonė – 2007–2011 m. laikotarpyje vien iš biokuro pardavimų UAB „Vilniaus energija“, turėjo daugiau nei 53 mln. litų grynojo pelno. Tyrimo duomenys leidžia teigti, kad visa ši suma galėjo būti įtraukta į šilumos kainą ir faktiškai apmokėta šilumos vartotojų.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas įtariant, kad UAB „Vilniaus energija“ vadovai, piktnaudžiaudami savo užimamomis pareigomis, tikslu padidinti šilumos kainas bei pažeisdami šilumos vartotojų teisėtus interesus – įsipareigojimą mažiausiomis sąnaudomis užtikrinti šilumos tiekimą šilumos vartotojams, įsigydami šilumos gamybai naudojamą kurą, o taip pat kitas prekes ir paslaugas, kurios laikytinos būtinomis šilumos energijai pagaminti ir sąnaudos joms įsigyti yra įtraukiamos į šilumos kainą ir apmokamos vartotojų, į pirkimo sandorius įtraukia susijusias įmones, iš kurių prekes ir paslaugas perka žymiai aukštesne nei reali rinkos kaina.

Šiuo metu yra nustatinėjamos realios minėtos įmonės sąnaudos biokurui įsigyti, pagaminti ir patiekti UAB „Vilniaus energija“ – atliekami patikrinimai įmonėse, tiekusiose jai žaliavas biokurui gaminti, kurių nustatyta virš 1000. Dabar jau yra apklausta apie 200 biokuro gamintojų atstovų.

Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi (Baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d. ir 228 str. 2 d.) atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, bendradarbiaujant su Viešųjų pirkimų tarnyba ir Valstybine mokesčių inspekcija. Tyrimą kontroliuoja Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!