- Reklama -

Nuo liepos 2 d. Neringa Venckienė šios teisėjo mantijos jau nevilkės. KK nuotr.

Kauno apygardos teismo teisėjai Neringai Venckienei nusprendus teisėjo mantiją iškeisti į Seimo nario mandatą, Teisėjų taryba penktadienį svarstys, ar patarti Prezidentei atleisti iš teisėjų Neringą Venckienę savo noru.

Kaip žinia, antradienį, birželio 26 d., Seimui panaikinus teisėjos N.Venckienės neliečiamybę, Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė pareiškė apsisprendusi nusiimti teisėjo mantiją ir dalyvauti Seimo rinkimuose.

Birželio 27 d. N.Venckienė parašė pareiškimą Prezidentei, prašydama, kad Prezidentė atleistų ją iš teisėjo pareigų savo noru.

Tą pačią dieną Prezidentė pasirašė dekretą dėl kreipimosi į Teisėjų tarybą, jog ši patartų atleisti N.Venckienę iš teisėjų savo noru. Pagal LR Teismų įstatymą, teisėją valstybės vadovas gali atleisti tik esant Teisėjų tarybos patarimui.

Penktadienį, birželio 29 d., Teisėjų tarybos posėdyje kaip papildomas klausimas bus svarstomas ir Prezidentės dekretas dėl patarimo atleisti iš teisėjų Neringą Venckienę.

Į politiką pasukusi Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė prašo atleisti ją iš teisėjo pareigų nuo liepos 2 d.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!