- Reklama -

KK nuotr.

Pretendentų į teisėjus atrankos komisija (toliau – Atrankos komisija) į Vilniaus apygardos teismo pirmininkus siūlo Vytautą Zelianką.

Atrankoje į Vilniaus apygardos teismo pirmininko vietą pretendavo du šio teismo teisėjai Zita Smirnovienė ir Vytautas Zelianka. Atsižvelgusi į pretendentų patirtį, charakterio savybes, požiūrį į šio teismo problemų sprendimą, taip pat į teismo darbuotojų nuomonę, Atrankos komisija tinkamiausiu kandidatu įvardija Vytautą Zelianką.

„Geras klimatas teismo kolektyve turi įtakos ir visuomenės pasitikėjimui teismo darbu“, – sakė V. Zelianka. Pokalbio metu V. Zelianka teigė, kad svarbiausias jo tikslas aktyviai burti profesinę bendruomenę, dalytis informacija, idėjomis, gerais pavyzdžiais, kurie įkvėptų teismo kolektyvą dirbti nuoširdžiai ir efektyviai.

Pretendentas Vilniaus apygardos teismo pirmininko vietą turi daugiau nei vienuolikos metų teisėjo darbo patirtį, taip pat administracinio darbo patirties Policijos sistemoje. V. Zelianka apibūdinamas kaip sąžiningas, pareigingas, kritiško ir racionalaus mąstymo, prisiimantis atsakomybę už savo sprendimus ir veiksmus. Išklausius atsitiktiniu būdu parinktus šio teisėjo bylų nagrinėjimo garso įrašus, galima tvirtinti, kad teisėjas sugeba kontroliuoti proceso eigą užtikrindamas šalių teisių įgyvendinimą ir produktyvų darbą proceso metu, išvengdamas konfliktinių situacijų ir kilusias išspręsdamas labai etiškai ir ramiai. Teisėjas pasižymi itin taktišku ir kultūringu bendravimu su kolegomis bei kitais teismo darbuotojais. Jis nuolat kelia profesinę kvalifikaciją, dalyvauja teismų savivaldos ir visuomeninėje veikloje – nuo 2011 m. rugsėjo mėn. yra Teisėjų garbės teismo narys, Lietuvos Respublikos teisėjų asociacijos narys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!