- Reklama -

Teismo psichologijos akte 2011 m. 09-07 – 10-07 d. Nr. 103MS-143 3 punkte nurodyta, kad mergaitė ekspertizės metu, kaip ir kitų susitikimų su psichologais metu (remiantis civilinės bylos medžiaga), išsako norą gyventi globėjos N. Venckienės šeimoje. Tą mergaitė šiandien parodė ir L.Stankūnaitei: palikusi ją savo kambaryje, išėjo pas savo globėją. Ar pasimatymus fiksuojanti psichologė tai užfiksavo? KK nuotr.

Nors vienam dienraščiui Laima Stankūnaitė gyrėsi, kad pasimatymas su mergaite penktadienį esą praėjęs „puikiai“, ir dienraštis džiaugėsi, jog iš Venckų namų mergaitės motina išėjo su šypsena veide, „Karšto komentaro“ duomenimis, realybė buvo visiškai kitokia.

Pabuvusi su L.Stankūnaite, mergaitė pareiškė, kad išeina pas Neringą, ir palikusi L.Stankūnaitę, išėjo į kambarį pas savo globėją N.Venckienę. L.Stankūnaitei atėjus iš paskos, N.Venckienė išėjo iš kambario, kad nebūtų apkaltinta, jog trukdo motinai bendrauti su dukra. Tačiau mergaitė, užuot bendravusi su motina, valandą laiko žaidė kompiuteriu, o tada nusileido į pirmą aukštą ir užsidarė tualete, kur buvo labai ilgai.

Paskui mergaitę prie tualeto atbėgo psichologė, vienas apsaugos darbuotojas, o L.Stankūnaitė su kitu apsaugos darbuotoju liko antrame aukšte. Paklausti mergaitės, kodėl ji taip ilgai tūno tualete, L.Stankūnaitė  nenusileido.

Per tą laiką, kol mergaitė buvo tualete, vienas apsauginis, kuris galbūt yra ir psichologas, ne tik apsaugos darbuotojas, matyt, bandė taisyti situaciją – L.Stankūnaitei pasakė, jog ji turi pasakyti, kad „myli dukrą“ – tai buvo panašu į instruktažą L.Stankūnaitei.

Kaip šiandien pranešė žiniasklaida, L.Stankūnaitei mergaitė iki gruodžio 30 dienos turi būti sugrąžinta dėl to, kad jau nupirkti du bilietai gruodžio 31 d. išskristi iš Lietuvos. Penktadienį viename dienraštyje pasirodęs L.Stankūnaitės interviu, jog ji iš Lietuvos išvyktų tik jeigu būtų išvaryta, manoma, tėra priedanga gruodžio 31 d. išvykimui iš Lietuvos.

Vienas Policijos departamento generalinio komisaro pavaduotojas neoficialiame pokalbyje „Karštam komentarui“ dar rugpjūčio mėnesį pasakė, kad mergaitė bus sugrąžinta L.Stankūnaitei ir kad jos, pakeitus tapatybes, iš karto bus išskraidintos iš Lietuvos. Taigi V.Kondratjevo gruodžio mėnesio sprendimą vienas generalinio komisaro pavaduotojas KK pasakė dar rugpjūčio mėnesį.

Ruošimasis jau gruodžio 31 d. išvežti L.Stankūnaitę ir mergaitę į užsienį paaiškintų, kodėl skubama sugrąžinti mergaitę L.Stankūnaitei ir kodėl Panevėžio apygardos teismas nepriėmė N.Venckienės skundo dėl Kėdainių rajono apylinkės teismo nutarties skubaus vykdymo sustabdymo – gali būti, kad L.Stankūnaitės ir mergaitės išgabenimas iš Lietuvos yra suderintas aukščiausiame valstybės lygmenyje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!