- Reklama -

"Karšto komentaro" šaltiniai teigia, kad Mindaugas Žalimas, kuris yra nuteistas už PVM plovimą, nėra tas, kuris pavaizduotas šitoje BTV nuotraukoje. "Jis atrodo visiškai kitaip", - sakė šaltiniai. Taigi kas šitoje istorijoje yra kas? BTV nuotr.

Žiniasklaidai nustačius vadinamojo „slaptojo informatoriaus“ tapatybę – jog tai yra Mindaugas Žalimas, to asmens tapatybę patvirtinus Lietuvos galiūnams V.Blekaičiui bei K.Savickui (esą jie atpažino M.Žalimą iš balso V.Gaivenio laidoje „Abipus sienos“ ) bei per BTV parodžius Mindaugo Žalimo nuotrauką, kilo klausimas, apie kokį Mindaugą Žalimą kalbama. Mat vienas Mindaugas Žalimas – kuris atitiktų „slaptojo informatoriaus“ išvaizdą (yra iš Žemaitijos, 190 cm ūgio), yra nuteistas už PVM plovimą ir į kitą teismą Naujojoje Akmenėje važinėja iš įkalinimo įstaigos, lydimas konvojaus.

„Pasiklausius Mindaugo Žalimo apibūdinimo per televiziją, tai išvaizda lyg ir atitiktų – Mindaugas Žalimas yra aukštas, 190 cm ūgio, tačiau, pamatęs jo nuotrauką televizijos laidoje, pamačiau, kad čia ne tas Mindaugas Žalimas, kurį atveža su konvojumi į teismą Naujojoje Akmenėje“, – sakė „Karšto komentaro“ šaltiniai.

Tas Mindaugas Žalimas, kuris yra minimas kaip „slaptasis informatorius“, „Kedžio draugas“, yra 190 cm ūgio, visuomenei pristatytas kaip „dirbęs naktinio baro apsaugoje“, ir tik po to, kai kilo problemos su teisėsauga (Mindaugas Žalimas yra įtariamasis dėl sunkaus kūno sužalojimo – įtariamas prie baro baltarusiui sulaužęs galvos kaukolę), jis nubėgo pas V.Gaivenį ir prisiminė, kad jis policijai prieš dvejus metus papasakojo, kad Kedys rengiasi žudynėms Kaune, o policija toms žudynėms kelio neužkirtusi.

Tačiau Mindaugas Žalimas, kuris yra iš Žemaitijos, 1974 m. gimimo, teistas už PVM plovimą ir šiuo metu yra įkalinimo įstaigoje – tą patvirtino redakcijos šaltiniai, neseniai matę Mindaugą Žalimą, lydimą konvojaus, atvežtą į Naujosios Akmenės teismą, – negalėjo būti „Kedžio draugas“ ir „slaptasis informatorius“, kadangi jis yra nelaisvėje.

Todėl kyla pagrįstas klausimas dėl Mindaugo Žalimo tapatybės: kuris yra kuris? Ar tai du skirtingi Mindaugai Žalimai – vienodais vardais ir vienodomis pavardėmis, ar Mindaugas Žalimas „galiūnas“ tėra slaptųjų tarnybų sukurta legenda tikrajam „slaptajam informatoriui“ pridengti? Juk dėl informatoriaus saugumo per BTV galėjo būti specialiai parodytas visiškai kitas asmuo. O gal Mindaugas Žalimas „galiūnas“ turi pridengti Mindaugą Žalimą, nuteistą už PVM plovimą ir esantį įkalinimo įstaigoje?

„Jeigu taip, tada tas Mindaugas Žalimas negalėjo būti joks Drąsiaus Kedžio draugas, nes jis dvejus metus yra su konvojumi vežiojamas į teismą Naujojoje Akmenėje, ir yra įkalinimo įstaigoje. Taip, jis yra 190 cm ūgio, tačiau tai nėra tas žmogus, kurio nuotrauką rodė per BTV laidą“, – sakė „Karšto komentaro“ šaltiniai, ne vieną kartą matę Mindaugą Žalimą, teistą už PVM plovimą.

Taigi, kas šitoje slaptojo informatoriaus istorijoje yra kas?

Tarp teisėsaugininkų sklinda kalbos, kad slaptasis informatorius yra Mindaugas Žalimas, teistas už PVM plovimą. Tuo tarpu redakcijos šaltiniai teigia, kad Naujojoje Akmenėje į teismą su konvojumi atvežamas Mindaugas Žalimas atrodo visai ne taip, koks buvo parodytas visuomenei per BTV.

Redakcijos šaltiniams tam tikrų įtarimų sukėlė tai, kad V.Gaivenis, būdamas profesionalus žurnalistas, rodydamas interviu su slaptuoju informatoriumi nepakeitė jo balso, neuždengė veido – tik užtemdė, tarsi turint tikslą, kad kas nors – pvz., Lietuvos galiūnai – tą informatorių atpažintų. Ir tą „atpažinimą“ tęstų jau kitos TV žurnalistai. Juk jeigu liudytojui iš tiesų grėstų rimtas pavojus dėl liudijimo, jo balsas laidoje būtų spec. priemonėmis pakeistas, o veidas – specialia programa uždengtas. Tuo tarpu šiuo atveju taip nebuvo padaryta. Tarsi bandyta vaizduoti, kad asmenį bandoma nuslėpti, tačiau palikta pakankamai spragų, kad asmuo būtų atpažintas.  Ir tarsi tai buvo padaryta specialiai.

Susidaro įspūdis, kad egzistuoja du skirtingi asmenys – vienas yra slaptasis informatorius, o kitas su sukurta legenda yra išmestas į viešumą, kad pridengtų pirmąjį.

Taigi, kas šito „slaptojo informatoriaus“ istorijoje yra kas ir kuris yra kuris? Kas yra tikra, o kas – slaptųjų tarnybų sukurta legenda?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!