- Reklama -
VRM ministras D. A. Barakauskas ir JAV Vidaus reikalų departamento sekretoriaus pavaduotojas R. Beers. VRM nuotr.

Ministras D. A. Barakauskas laišku kreipėsi į JAV Krašto saugumo viceministrą (Under Secretary of Homeland Security) Randą Birsą (Rand Beers) dėl dvišalio bendradarbiavimo kibernetinio saugumo srityje.

Remdamasis Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Barako Obamos susitikimo metu išsakytomis mintimis apie būtinybę plėtoti dialogą kibernetinio saugumo klausimais, ministras D. A. Barakauskas išvardino sritis ir temas, kuriose Lietuva norėtų suintensyvinti dvišalį bendradarbiavimą. Tai kritinė informacinė infrastruktūra, kibernetinio saugumo politika, kooperavimasis apsigynimo nuo kibernetinių atakų, kibernetinių nusikaltimų tyrimo bei kibersaugos specialistų mokymo srityse.

„Kibernetinė sauga yra globalaus pobūdžio iššūkis, todėl Lietuva ieško bendradarbiavimo galimybių ne tik su ES vidaus, bet ir su strateginiais ES išorės partneriais. Juolab, kad JAV turi sukaupusi didžiulę patirtį kibernetinės saugos srityje, kuria ne prieš su mumis pasidalinti. Apie tai buvo kalbėta mano susitikime su ponu Birsu, kurį turėjom birželį Dubline. Šis laiškas yra tuometinio pokalbio tąsa, žingsnis link konkrečių klausimų sprendimo“, – teigia laišką pasirašęs ministras D. A. Barakauskas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!