- Reklama -

D.Kedžio dukrelės globėja N.Venckienė nesirengia per prievartą vežti mergaitės į policiją. KK nuotr.
L.Stankūnaitės pusėn atvirai stojo ir neteisinės valstybės garantas - Valdas Adamkus, kuris, manoma, dabar atiduoda skolą tiems, kurie jam neteisėtai padėjo tapti prezidentu. Be to, V.Adamkus pats prisipažino, kad eidamas prezidento pareigas kišosi į teismų darbą ir spaudė teisėjus neteisėtai klausytis telefoninių pokalbių

Drąsiaus Kedžio dukrelės globėja Neringa Venckienė, kuri šiandien, 14 val., pagal antstolės S.Vaicekauskienės padėjėjos raštą turi atvežti mergaitę į Kauno policiją ir ten perduoti L.Stankūnaitei, „Karštam komentarui“ teigė, jog prieš mergaitę prievartos nežada naudoti ir per prievartą nesirengia jos ten vežti.

„Už prievartos naudojimą yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Aš mergaitės atžvilgiu prievartos tikrai nenaudosiu. Tegul atvažiuoja Daugėlienė, Dabašinskienė, Stankūnaitė ir Vaicekauskienė ir tegul jos vartoja prievartą prieš vaiką – mes viską filmuosim. Nes aš prievartos tikrai nevartosiu, o mergaitė iš namų niekur nenori važiuoti“, – redakcijai sakė N.Venckienė.

Vakar mergaitės globėja pasirašė su Garliavos Jonučių mokykla sutartį, pagal kurią mergaitė mokysis namuose, o į namus pas mergaitę ateidinės jos klasės mokytoja.

Tokia savarankiško mokymosi tvarka yra patvirtinta Švietimo ir mokslo ministro 2007 m. rugpjūčio 31 d. įsakymu.

„Mergaitė nenori eiti į mokyklą, nes bijo, kad ją iš mokyklos gali paimti ir išsivežti“, – redakcijai sakė mergaitės globėja.

Dabar mergaitė jaučiasi saugi ir džiaugiasi, kad namie ją mokys ta pati mokytoja.

Neringa Venckienė Sveikatos apsaugos ministerijai apskundė Garliavos šeimos klinikos vadovę A.Šileikienę, kuri atsisakė N.Venckienei išduoti pažymą apie mergaitės sveikatos būklę.

„Jie susimaišė dėl tų tvarkų, nes yra kelios tvarkos, pagal kurias vaikas gali mokytis namie: viena tvarka dėl sveikatos, kita – pagal savarankiško mokymo programą“, – sakė N.Venckienė, kurios apsilankymą Garliavos šeimos klinikoje tendencingai pateikė vadinamųjų „antivalstybininkų“ kuruojama žiniasklaida.

„Klinikos vadovė pasakė, kad mergaitė yra sveika, – ir tai yra labai gerai, nes tai rodo, kad aš auginu sveiką mergaitę, kad mergaitė, augdama pas mane, yra sveika. Tai aš ir norėjau, kad būtų išduota pažyma, kad nerekomenduojama mokyti namuose dėl sveikatos, nes mergaitė yra sveika, tačiau tokią pažymą man buvo atsisakyta išduoti, o buvo išrašytas siuntimas į klinikas. Manau, kad jie visiškai susipainiojo dėl tų tvarkų – nes mergaitė nuo šiandien mokosi namie pagal savarankiško mokymosi programą“, – sakė N.Venckienė.

„Viskas buvo ne taip, visuomenei yra meluojama“, – redakcijai sakė mergaitės globėja.

Tačiau tai, kad šitoje gydymo įstaigoje gali būti meluojama, N.Venckienės nestebina: toje pačioje Garliavos šeimos klinikoje gydosi ir Kauno rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovė Dabašinskienė, ir toje klinikoje, dar D.Kedžiui gyvam būnant ir jam nežinant, jau po mergaitės teismo psichiatrinės-psichologinės ekspertizės mergaitei buvo išrašytas siuntimas į vadinamąją vaikų psichiatrinę ligoninę – Vaiko raidos centrą. Šis dokumentas yra pedofilijos byloje. Tik tada mergaitė į Vaiko raidos centrą nebuvo išvežta – ji į Vaiko raidos centrą buvo išvežta 2009 m. spalio 5 d., paėmus ją tiesiai iš vaikų darželio.

Vakar į L.Stankūnaitės pusę šioje istorijoje jau atvirai stojo ir neteisėtai net dvi kadencijas Lietuvos prezidento pareigas ėjęs Valdas Adamkus, kuris Lietuvos prezidentu tapo pažeidus Konstituciją – pirmą kartą buvo įregistruotas kandidatu į prezidentus, nepaisant to, kad pastaruosius trejus metus negyveno Lietuvoje, o Lietuvoje gyveno tik jo šlepetės. Antrą kadenciją prezidentu V.Adamkus tapo sugedus Vyriausiosios rinkimų komisijos kompiuteriams. Todėl galima susidaryti pagrįstą nuomonę, kad vakar viešai pasisakydamas, jog V.Kondratjevo sprendimas turi būti vykdomas, „jeigu mes gyvename teisinėje valstybėje“, V.Adamkus atiduoda skolą neteisėtai jam prezidentu padėjusiam tapti klanui.

Tuo tarpu Valdas Adamkus savo knygoje pats pripažino, kad Lietuva yra neteisinė valstybė: kad jis, Valdas Adamkus, eidamas prezidento pareigas, padarė spaudimą tuometiniam Aukščiausiojo Teismo pirmininkui V.Greičiui ir dabar dar Vilniaus apygardos teismo pirmininko pareigas einančiam A.Šumskui, kad, pažeidžiant tarptautines konvencijas, būtų išduota neteisėta sankcija klausytis Baltarusijos diplomato telefoninių pokalbių. Teisėjai, kaip prisipažįsta V.Adamkus, jo spaudimui pasidavė – sankcionavo neteisėtą diplomato pokalbių pasiklausymą.

Aukščiausiojo Teismo pirmininko Gintaro Kryževičiaus vadovaujama Teisėjų taryba iki šiandien neįvertino Vilniaus apygardos teismo pirmininko A.Šumsko, kuris leidosi įtakojamas V.Adamkaus ir išdavė sankciją neteisėtai klausytis diplomato telefoninių pokalbių.

Papildyta

13.50 val. Prie N.Venckienės namų Garliavoje, Klonio gatvėje, susirinkę virš šimto žmonių, atvyko keli policijos ekipažai.

14.30 val. Mergaitė liko namuose, į jokias policijas nevažiavo.

Sausio 13-ąją žmonės planuoja deginti Laisvės laužus ir Klonio gatvėje, Garliavoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!