- Reklama -

KK nuotr.

Šiandien Lietuvos Apeliacinis teismas paskelbė, jog D.Kedžio dukrelės globėjos Neringos Venckienės skundą dėl antstolės Sonatos Vaicekauskienės nušalinimo nagrinės Kėdainių rajono apylinkės teismas.

Tai yra tas pats teismas, kurio pirmininkas V.Kondratjevas prieš kelias savaites nusprendė, kad mergaitė, nepaisant jos noro gyventi su globėja, turi būti skubiai paimta iš Venckienės namų ir gyventi su L.Stankūnaite, nepaisant to, kad pedofilijos byla, kurioje pedofilija kaltinamas Andrius Ūsas buvo L.Stankūnaitės draugas, dar tik bus pradėta nagrinėti Vilniaus 2-ame apylinkės teisme.

Kaip sakė Europos Parlamento narys profesorius Vytautas Landsbergis, yra Lietuvos Respublika ir yra „Kėdainių respublika“. Ir šios „Kėdainių respublikos“ teismo pirmininkas V.Kondratjevas, kaip rašė spauda, jau laukia N.Venckienės skundo, kuris bus nagrinėjamas rašytinio proceso tvarka ir bus išnagrinėtas „skubos tvarka“.

„Karštas komentaras“ primena, kad profesorius Vytautas Lansbergis Lietuvos radijo laidoje „Akiračiai“ 2011 metų gruodžio 30 d. pareiškė tokią nuomonę apie „Kėdainių respublikos“ teismą ir jo pirmininką V.Kondratjevą:

„Aš nemėgstu sąvokų mistifikacijos. Kai sakoma „teismas“, tarsi kažkas labai aukšta ir neklaidinga. Kai iš tikrųjų labai konkrečiai labai konkreti situacija, labai konkretus teisėjas. Aš iš arti esu matęs situacijose konkrečių teisėjų, kurie iš arti atrodė labai prastai. Ir kad man pasakytų: „Ne, čia šventas teismas, tu negali nei kritikuoti, nei abejoti“, čia yra nerimta. Čia yra miglų pūtimas.

Tai dabar, kai kažkoks straipsnis sako, kad teismas privalo išklausyti vaiką, tai pirmiausia čia teismas yra teisėjas Kondratjevas. Pasakyta: jis privalo išklausyti vaiką. Ar jis išklausė? Man atrodo, kad ne – jis atsisakė. Arba neleido, kad vaikas būtų išklausytas.

Čia kas žino detaliau padėtį, tai gali ir kvalifikuoti teisėjo nuostatas, ir teisėjo laikyseną.

Yra taip pat išlyga – išklausyti vaiką, sugebantį išreikšti mintis ir išsiaiškinti vaiko norus. Tai štai, teisėjas privalo – ne tai, kad galėtų, bet privalo išsiaiškinti vaiko norus. <…>

Lietuvoje turėtų būti suprantama, kad yra Lietuvos Respublika ir yra „Kėdainių respublika“. Ir nuo gana seno laiko. Kurioje yra atskira valdžia, atskiras teismas, pavaldus vietiniam viršininkui, ir prokurorai, ir spauda, ir kas tiktai nori.<…>

Aš nežinau, ar šitoj mergaitės byloje Kėdainių bosas kaip nors tiesiogiai dalyvauja, galbūt netiesiogiai.

Čia kas nors galbūt aiškinsis vėliau, kodėl buvo taip viskas daroma ir kodėl reikėjo spręsti Kėdainių teisme, ir kodėl šitas teisėjas, ką tas teisėjas ir kaip yra sprendęs anksčiau. Darosi žmonės ir pavaldūs, ir manipuliuojami, ir panašiai.“

Tuo tarpu Lietuvos Apeliacinis Teismas mano, kad būtent V.Kondratjevo vadovaujamas teismas “geriausiai žino mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo bylą”, ir dėl to būtent šis teismas turi nagrinėti N.Venckienės prašymą nušalinti antstolę S.Vaicekauskienę dėl šališko V.Kondratjevo nutarties vykdymo.

Ar V.Kondratjevo teismas gali nagrinėti Venckienės skundą, kuris susijęs su paties V.Kondratjevo nutarties vykdymu?

Pagal tai, kad spaudoje jau buvo pareikšta, jog “Kėdainių teismas laukia skundo”,  o ne nusišalina nuo N.Venckienės skundo nagrinėjimo,  turbūt iš anksto galima prognozuoti, kad V.Kondratjevo teisėjas nenušalins antstolės, nes V.Kondratjevo pavaldiniai turėtų būti suinteresuoti, kad jų šefo nutartis, nors ir prieštaraujanti mergaitės interesams, būtų kuo skubiau, nors ir prievarta, vykdoma.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!