- Reklama -

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). KK nuotr.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybai pateikė žalos, padarytos Raseinių rajone neleistinoje vietoje ir neleistinu būdu, be aplinkos apsaugos institucijos išduoto leidimo, išpylus į aplinką atliekas, apskaičiavimą. Nustatyta, kad gamtinei aplinkai buvo padaryta 436 050 Lt žala.

STT Šiaulių valdybos pareigūnai 2012 m. spalio 8 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir didelės žalos gamtai padarymo Raseinių rajone.

Įtariama, kad Raseinių rajone, pažeidžiant nuotekų tvarkymo reglamentą, piktnaudžiaujant tarnyba ir siekiant materialinės naudos, iš maisto produktų perdirbimu ir gamyba užsiimančios uždarosios akcinės bendrovės Raseinių rajono savivaldybės UAB „Raseinių vandenys“ priklausančiu transportu reguliariai buvo organizuojamas atliekų išvežimas ir neteisėtas pylimas į gamtinę aplinką.

Atliekant ikiteisminį tyrimą šiuo metu įtarimai pareikšti 8 asmenims.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!