- Reklama -

"Drąsos kelias" viena iš steigėjų N.Venckienės teta Audronė Skučienė. KK nuotr.

Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyrius informavo Seimo narį Saulių Stomą, kad Seimo kanceliarija negali suteikti patalpų parlamentaro rengiamai spaudos konferencijai „Drąsos kelias“ pristato „Lietuvos sąrašą“ ir jo tikslus“.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į Seimo rinkimų 54 straipsnį – Draudimas vykdyti rinkimų agitaciją naudojantis tarnybine padėtimi – ir į pateiktą Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko Algimanto Salamakino nuomonę.

Seimo rinkimų įstatymo 54 str. įtvirtinta, kad „bet kam draudžiama naudotis tarnybine padėtimi valstybės ar savivaldybių institucijose, įstaigose ar organizacijose, taip pat valstybinėse ar savivaldybių visuomenės informavimo priemonėse vykdant bet kokią rinkimų agitaciją, pavesti tai daryti kitiems asmenims ar kaip nors kitaip, naudojantis tarnybine padėtimi, bandyti paveikti rinkėjų valią. Valstybės, savivaldybių pareigūnams, valstybės tarnautojams draudžiama naudotis tarnybine padėtimi sudaryti sau ar partijai išskirtines rinkimų agitacijos sąlygas. Šį straipsnį pažeidęs asmuo gali būti patrauktas administracinėn arba baudžiamojon atsakomybėn įstatymų nustatyta tvarka.“

„Jeigu asmuo yra kandidatas į Seimo narius, valstybinėse visuomenės informavimo priemonėse jis gali kalbėti tik šio įstatymo 51 straipsnyje nustatyta tvarka. Jeigu kandidatui dėl einamų pareigų reikia pranešti visuomenės informavimo priemonėms svarbių žinių, tai jis gali padaryti tik spaudos konferencijoje. Valstybinėse visuomenės informavimo priemonėse arba iš valstybės ar savivaldybių lėšų apmokamų visuomenės informavimo priemonių laidose galima skelbti tik tą konferencijos įrašą ar jo dalį, kuriuose nėra rinkimų agitacijos“, – nurodoma įstatyme.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!