- Reklama -

KK nuotr.

Dėl didžiulį atgarsį visuomenėje sukėlusio įvykio, kai laiku nesulaukusi policijos pagalbos buvo nužudyta Klaipėdos rajono gyventoja, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vidaus tyrimo poskyryje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tyrimui dėl tarnybos pareigų neatlikimo (pagal Baudžiamojo kodekso 229 str.) vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroras.

Apie tai šiandien surengtoje bendroje policijos ir prokuratūros spaudos konferencijoje pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Benonas Ivanauskas.

Pareigūno teigimu, pradėti ikiteisminį tyrimą nuspręsta, kai paaiškėjo, jog dėl minėto fakto policijoje atliekamas tarnybinis patikrinimas nepajėgus atsakyti į visus iškilusius klausimus. Kol kas įtarimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo niekam nepareikšti.

„Šio ikiteisminio tyrimo tikslas – nuodugniai išsiaiškinti, ar policijos pareigūnų veiksmuose buvo neveikimo požymių, dėl kurių kilo plačiai visuomenėje aptarinėjamos pasekmės“, – sakė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroras Irmantas Balčiūnas.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aurelijaus Stanislovaitis, vadovaujantis ikiteisminiam tyrimui dėl moters nužudymo, atkreipė dėmesį į tai, kad, informuojant apie Lūžgalių k. įvykusią tragediją, kai kuriose visuomenės informavimo priemonėse be prokuroro leidimo, t.y. pažeidžiant įstatymo nustatytą tvarką, buvo atskleisti ikiteisminio tyrimo duomenys – paviešintas nukentėjusiosios telefoninio pokalbio su Bendrojo pagalbos centro darbuotoja garso įrašas.

Priminsime, kad šių metų vasario 11 d. Klaipėdos r. Lūžgalių k. buvo nužudyta keturių mažamečių vaikų motina. Prieš tragediją moteris skambino Bendrajam pagalbos centrui, pranešdama, kad jos vyras, kuriam teismo sprendimu uždrausta prie jos artintis, yra jos namuose, todėl ji baiminasi būti sumušta ir prašo, kad į namus atvyktų policijos pareigūnai.

Įtarimai dėl žmonos nužudymo pareikšti nužudytosios vyrui 37 m. P.V., jis šiuo metu yra suimtas. Prokuroro nutarimu, įtariamajam skirta psichiatrinė ekspertizė.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!