- Reklama -
Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriumi Sauliumi Urbanavičiumi. lrp nuotr.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Specialiųjų tyrimų tarnybą 20-mečio proga. www. lrp nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Specialiųjų tyrimų tarnybą minint 20-mečio jubiliejų. Prezidentės teigimu, kovos su korupcija institucijos įsteigimu prieš du dešimtmečius Lietuva deklaravo pasauliui, kad taiko į aukščiausius sąžiningumo standartus.

Pasak Prezidentės, su nepriklausoma Lietuva Specialiųjų tyrimų tarnyba nuėjo dvidešimt metų, kurie buvo be galo svarbūs valstybei. Per tuos metus būta visko – ir sėkmių, ir nesėkmių, keitėsi vadovai ir pareigūnai, nepakito tik viena – STT uždavinys visada išlieka kova su korupcija be jokių išlygų. Nes bet kurios demokratinės šalies pasiektas pažangos, gerovės lygis tiesiogiai proporcingas jos visuomenės skaidrumui.

Šalies vadovės teigimu, nors STT pajėgos nėra pačios gausiausios, kiekvieno pareigūno darbas valstybei yra milžiniškos svarbos. Nes kiekvienas išaiškintas ar užkardytas korupcinis nusikaltimas – tai ne tik profesinė sėkmė, bet ir žingsnis kuriant saugesnę valstybę, ginant jos turtą nuo korupcijos, vaduojantis nuo politinės korupcijos, kuri daro didžiausią žalą žmonėms.

Prezidentė pabrėžia, kad per 20 metų tarnyba reikšmingai sustiprėjo – jai pakanka ir drąsos, ir kompetencijos tirti sudėtingiausius atvejus. Tai atliepia tiek visuomenės pasitikėjimas, tiek augantis žmonių nepakantumas korupcijai. Prezidentė palinkėjo STT darbuotojams sėkmingos tarnybos ir drauge daryti viską, kad pagal korupcijos suvokimo indeksą būtume tarp skaidriausių pasaulio valstybių.

Besąlygiška kova su korupcija bei nuoseklus skaidrumo ir atvirumo didinimas nuo pirmosios kadencijos yra vienas svarbiausių Prezidentės prioritetų. Šalies vadovė pati yra inicijavusi teisinių priemonių korupcijai užkardyti – baudų už korupcinius ir finansinius nusikaltimus padidinimą, senaties terminų korupcinėse bylose prailginimą, politinių partijų finansavimo skaidrinimą, vadovų rotaciją teisėsaugoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!