- Reklama -

Prof. V.Landsbergis mano, kad D.Valys turėtų darbais parodyti, kieno yra Generalinė prokuratūra - A.Paulausko ar Lietuvos? KK nuotr.

Europos Parlamento narys prof. Vytautas Landsbergis mano, kad rezonansinės bylos Lietuvoje atsiskleis tuomet, kai Medininkų byla pajudės visa apimtimi – įskaitant ir tyrimą, kodėl buvo taip blogai tiriama.

-Jau 2000 metais klausiau: atsakykit, ar įkalčio pradingimas – tai aplaidumas darbe ar nusikaltimo dengimas, „stogas“, įkalčių naikinimas? Tas klausimas tebėra atviras ir šiandien. Tegu kas nors atsako: ar iš tiesų jau taip blogai dirbo prokuratūra, stokodama kvalifikacijos, apsileidusi, nesuprasdama nusikaltimo svarbos? Na, tuomet, ką gi, – jie tokie netikę, kad net pakaltinti negalima. O gal galima pakaltinti? Jeigu po tokio darbo ir tokie netikę ligi šiol dirba? Būdami tokie netikę? Būtų gerai, kad kas nors atsakytų, – interviu „Karštam komentarui“ sakė V.Landsbergis.

Jo nuomone, tai, kaip prokuratūra tyrė Medininkų bylą, rodo, jog Lietuvos prokuratūra nėra visai Lietuvos prokuratūra.

-O kada Lietuvos prokuratūra taps visai Lietuvos prokuratūra? – paklausė „Karštas komentaras“ Europos parlamentaro.

-Yra žmonių, manančių ir sakančių, kad Generalinė prokuratūra, nepaisant kadrų ir vadovaujančių asmenų pasikeitimų, ligi šiol tebėra Artūro Paulausko prokuratūra. Aš manau, kad tai rimtas klausimas ir į jį reiktų atsakyti. Bet atsakyti gali tik pati prokuratūra – savo darbais ir tyrimais dėl tų tyrimų, kurie buvo anksčiau daromi Paulausko laikais ir specifiškai daromi. Taip pat ir Medininkų byloje, ją žlugdant ir laidojant, ir kitose bylose. Nes jeigu pajudės ši byla visa apimtimi, įskaitant ir tyrimą, kodėl buvo taip blogai tiriama, tai atsiskleis ir kitos rezonansinės bylos, – savo nuomonę apie Lietuvos Generalinę prokuratūrą išsakė prof. Vytautas Landsbergis.

Visą interviu su prof. V.Landsbergiu skaitykite laikraštyje „Karštas komentaras“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!