- Reklama -

Visuomenė netiki, kad Drąsius Kedys mirė užspringęs skrandžio turiniu - vyrauja nuomonė, kad jis buvo nužudytas. KK nuotr.

Į D.Kedžio laidotuves suplaukė tūkstančiai žmonių iš visos Lietuvos. KK nuotr.
Užrašas ant vainiko per Kedžio laidotuves: "Pedofilų ir prokurorų aukai".. KK nuotr.

Vilniaus apygardos teismo sprendimas atnaujinti Drąsiaus Kedžio mirties aplinkybių tyrimą, panašu, Generalinei prokuratūrai sukėlė šoką: atsakingi prokurorai kratosi nuo komentarų apie tokį teismo sprendimą. Taip pat atsisakoma surengti tuo klausimu spaudos konferenciją. Tik Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus atstovė lakoniškai atkerta, kad „prokuratūra teismo nutartį vykdys“. Tai reiškia, kad D.Kedžio mirties aplinkybės turės būti tiriamos iš naujo. Tačiau ar yra kam Generalinėje prokuratūroje D.Kedžio mirties aplinkybes nešališkai ištirti?

Kaip žinia, Drąsius Kedys buvo rastas negyvas ant Kauno marių kranto 2010 m. balandžio 17 d. per aplinkos valymo akciją „Darom“. Oficiali mirties priežastis – užspringo savo skrandžio turiniu.

Tuo tarpu nepriklausomi ekspertai, ištyrę Generalinės prokuratūros pasirinktų teismo medicinos ekspertų atliktos D.Kedžio mirties ekspertizes išvadas, nustatė, kad D.Kedžio mirties priežastis – ne užspringimas skrandžio turiniu, kaip oficialiai teigiama, o prigėrimas vandenyje.

„Drąsiaus Kedžio mirtį sąlygojusi būklė – asfikcija, patekusi į kvėpavimo takus vandeniui, t.y. prigėrimas vandenyje“, – teigiama nepriklausomų ekspertų išvadose, kurias D.Kedžio artimieji pateiks Generalinei prokuratūrai.

Pasak nepriklausomų ekspertų, švendrės lapas į D.Kedžio vidų pateko trečioje skendimo fazėje agoninio kvėpavimo metu.

Nepriklausomi ekspertai taip pat nustatė, kad gili žaizda po dešine Drąsiaus Kedžio akimi yra padaryta prieš mirtį. Kaip žinia, Valstybinės teismo medicinos ekspertai sužalojimus ant D.Kedžio veido „perkėlė“ į „pomirtinius“ sužalojimus.

Vokietijos ekspertai, ištyrę D.Kedžio plaukus, nustatė, kad 9 mėnesius iki mirties Drąsius Kedys vartojo šiuos psichotropinius vaistus: Diazepamas, Nordazepamas, Oksazepamas, Temazepamas, Alprazolamas, Lorazepamas, Zolpidemas, Zopiklonas.

Esant prieštaravimams tarp oficialios ekspertizės ir nepriklausomo eksperto išvadų, Generalinė prokuratūra buvo skyrusi tarptautinę D.Kedžio mirties aplinkybių ekspertizę Švedijoje. Tačiau nepaisant to, kad švedų ir Lietuvos ekspertų išvados skyrėsi, Generalinės prokuratūros prokuroras Aidas Mažeika nutraukė D.Kedžio mirties aplinkybių tyrimą, o pats iš karto po to paliko darbą prokuratūroje.

Po Drąsiaus Kedžio mamos skundų maratono Vilniaus apygardos teismas galiausiai atnaujino D.Kedžio mirties aplinkybių tyrimą.

Kaip žinia, Drąsiaus Kedžio artimieji netiki, kad D.Kedys užspringo skrandžio turiniu – manoma, kad Drąsius Kedys buvo nužudytas.

Viena iš sklandančių versijų: D.Kedys buvo susektas, kur slapstosi, suimtas ir per tardymą netyčia užmuštas, o paskui jo kūnas, siekiant pridengti pareigūnų nusikaltimą ir imituojant užspringimą skrandžio turiniu, pamestas ant Kauno marių kranto.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!