- Reklama -

Kauno apygardos teismo teisėjas J.Furmanavičius buvo nušautas išvažiuojantis į darbą

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl kurstymo nužudyti Joną Furmanavičių, Violetą Naruševičienę, Laimutę Stankūnaitę ir Andrių Ūsą, taip pat dėl padėjimo nužudyti J. Furmanavičių ir V. Naruševičienę bei padėjimo rengiantis nužudyti L. Stankūnaitę ir A. Ūsą (pagal Baudžiamojo kodekso 24 str. 5, 6 d. ir 129 str. 2 d. 5 p.).

Vadovaujantis Baudžiamojo proceso kodeksu, prokurorai įtariamiesiems R. Ivanauskui ir E. Barauskaitei bei kitiems proceso dalyviams (nukentėjusiesiems, civiliniams ieškovams bei jų atstovams) paskelbė apie ikiteisminio tyrimo pabaigimą. Visiems proceso dalyviams išaiškinta jų teisė susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga ir pateikti prašymus papildyti tyrimą. Vėliau bus sprendžiama dėl bylos perdavimo į teismą su kaltinamuoju aktu.

Kaip informavo prokuratūra, Kauno miesto gyventojai R. Ivanauskas ir E. Barauskaitė įtariami kurstymu padaryti labai sunkią nusikalstamą veiką – padėti Drąsiui Kedžiui (kurio atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas įtariamajam mirus) 2009 m. rudenį nužudyti J. Furmanavičių, V. Naruševičienę, L. Stankūnaitę ir A. Ūsą, taip pat abu asmenys įtariami tuo, kad duodami patarimus, teikdami priemones ir iš anksto pažadėdami paslėpti nusikaltėlį, padėjo D. Kedžiui rengtis nužudyti ir nužudant du asmenis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!