- Reklama -

Generalinio policijos komisaro pavaduotojas R.Požėla. KK nuotr.

Rugpjūčio 27 d. Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas lankėsi Biržuose – susitiko su šio rajono politikais, žurnalistais ir bendruomenės nariais pasikalbėti apie kriminogeninę padėtį Biržuose, atsakyti į klausimus apie rezonansinį įvykį, kurio metu dviem šūviais buvo nužudytas septyniolikmetis.

Susitikime su politikais visų policijos vadovų teirautasi apie nepilnamečio nužudymo aplinkybes, dabartinę Biržų rajono policijos komisariato kriminogeninę padėtį. Politikų nuomone, Biržų policija yra uždara, menkai bendraujanti su miestelių bendruomenėmis, nesiima reikiamų priemonių narkotikų platinimui užkardyti, alkoholinių gėrimų vartojimo viešojoje vietoje, Kelių eismo taisyklių pažeidėjams sudrausminti. Policijos pareigūnai politikams paaiškino, kad, užtikrinant viešąją tvarką Biržuose, daug gali padėti kiekvienas pilietis. Tereikia laiku paskambinti policijai, informuoti apie daromą pažeidimą. Kad Biržų policija uždara, menkai tikėtina: jos dėka sukurtos penkios prevencinės programos. Biržų rajono savivaldybė joms įgyvendinti kol kas teskyrė 3 tūkstančius litų.

Prie Biržų rajono policijos komisariato veikia Visuomeninė taryba. Manoma, kad jos sprendimai dėl gatvių būklės, vaizdo kamerų įrengimo ir kitų spręstinų problemų gali būti daug principingesni. Analizuodami kriminogeninę padėtį, pareigūnai akcentavo, kad labai svarbus mieste geras gatvių apšvietimas. Deja, gatvių žibintai tamsiu paros metu Biržuose dega tik švenčių metu. Kalbėta ir apie miesto vaizdo kamerų naudą.

Susitikime su Biržų gyventojais Lietuvos policjos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas išgirdo priekaištų dėl policijos pareigūnų darbo. Ūkininkas kalbėjo apie nusikalstamų grupuočių siautėjimą ir turto naikinimą, apie policijos pareigūnų neišreikštą užuojautą žuvusios moters vyrui, tyrimų vilkinimą ir kt. Keletas susitikimo dalyvių dėkojo policijai už atliekamą darbą. Į kai kuriuos klausimus policijos vadovai atsakė iš karto posėdžių salėje, kitas išsakytas pastabas pažadėjo apibendrinti vėliau ir jų autorius informuoti apie priimtus sprendimus.

Vyriausiasis komisaras Renatas Požėla pažadėjo, kad policijos pareigūnai sustiprins patruliavimą viešosiose vietose, ir išreiškė viltį, kad Biržų visuomenė pradės daugiau pasitikėti policija, neliks abejinga įvykiams, kurie vyksta šalia jos.

PD inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!